Augsburg till Füssen

2013-08-02

Åt frukost inne i husbilen, eftersom det var svalare där. Då vi åkte iväg söderut mot Fussen var det redan 30 grader varmt, första milen åkte vi motorväg.

I den lilla orten Peitig tog vi kort på ett ”gasthaus” med många blomlådor.

Innan vi kom till Wildsteig stannade vi till och tog kort ner mot en liten sjö, där man badade för fullt. Tyckte inte att hela sjön såg så badvänlig ut, såg ut som ett bälte med alger i ena änden. Kan i och för sig ha varit bälten med näckrosor.

Om man vände sig åt andra hållet såg man en del lite högre toppar.
Stannade till i den lilla orten Steingaden och gick in på ett gasthaus och åt varsin schnitzel. Åkte sen vidare till mot Tegelberg, där vi tog linbanan upp.

Det var massor av hanggliders och skärmflygare uppe i luften. Tog kort på en kille då han precis sprungit ut med sin skärm.

Vi såg ett kors som stod uppe på hochplatte och började gå uppåt åt det hållet.

Var ganska brant, men inte så besvärlig väg att gå på. Bettan står vid den punkt där den enkla vägen slutade.

Einar fortsatte uppåt och såg ännu bättre vyer på vägen. Efter ett tag var det inte en antydan till väg utan bara klättring som gällde.

Då Einar kom upp till korset pratade han lite med en kille som stod där.
Daniel, som killen hette, sa att ett foto vid korset var för gamlingar. Övertalade Einar att gå på en smal ”stig” och sätta sig på ett bättre ställe.

Gick sen bort till korset och tog ett kort på Daniel, där han satt i en vilstol.

Tog ett tag att gå ner till kabinbanan, men åkte sen ned till parkeringen.
Slottet Neuschwanstein syntes bra från kabinbanan.

Det var en hel del skärmflygare som tagit sista kabinbanan upp.

Åkte sen bort till en ställplats i Füssen, med gratis internet, där vi stannade för natten. Det var bara 2 platser kvar då vi kom dit, vi står längst bort till vänster.

Om man tittade åt andra hållet så var utsikten helt ok. Satt ute till klockan var ganska mycket eftersom det var så varmt, som mest hade det varit 36 grader i skuggan.

Dagens etapp var på 15 mil.