Bingen till Rüdesheim

2018-07-10

Vaknade väldigt tidigt på morgonen av att det duggregnade. Gick ut och la in utemöblerna under husbilarna. Tog lång tid att somna om, så det blev sen frukost idag.

Efter att ha sovit på saken tyckte Sandra och Stefan att det kändes obekvämt att ta färjan, eftersom deras drag sitter så lågt. Körde istället ner till Mainz och sen upp till Rüdesheim. Färjan var ju inte gratis så det spelade nog inte så stor roll rent ekonomiskt.

Snurrade runt lite i Rüdesheim för att hitta bra platser för husbilarna. Gav till slut upp och åkte bort till campingen, där det finns ställplatsliknande uppställning. Var absolut dyraste uppställningen hitills, eftersom det gick på 27 Euro per ekipage (ytterligare 4 Euro om man ville ha el). Näst dyrast innan var Brem som också hade alla faciliteter. Där kostade det 14 Euro inklusive el.

Gick in till Rüdesheim och turistade.

Einar visste precis vart vi skulle gå, eftersom det var dags för lunch.

Bettan beställde in schnitzel och ett glas halvtorrt vin. Einar beställde schweinhaxe och ett stort glas schwarzbier. Ingen som var hungrig då vi gick från restaurangen!

Såg en engelsk husbil som irrat sig upp bland alla turister på de  smala gatorna. Den kom backande tillbaka efter ett tag, och höll på att ta med sig en markis utanför en affär då den vände.

Gick in och tittade i affären med allt julpynt, kändes konstigt så här mitt i sommarsemestern.

Sen åkte vi linbana upp till det stora monumentet. Sandra och Stefan sitter i högra korgen närmast i bild.

Niederwaldendenkmal är uppförd till åminelse av Tysklands seger i fransk-tyska kriget 1870-1871.

Däruppifrån hade man en bra utsikt över Rüdesheim. Bilfärjan från Bingen syns till höger i bild.

Zoomar man in syns det tydligt att det är en bilfärja.

Efter att vi åkt ner provade vi lite vin i några affärer. I butik nummer två kände vi absolut igen oss. Kom på att vi handlat vin av weingut Dr. Nägler första gången vi var i Rüdesheim (säkert minst 15 år sedan).

Gick tillbaka till campingen efter att ha köpt några flaskor vin. Tog kort på campinginfarten innan vi kom till husbilarna.

Tittade på semifinalen i fotboll inne hos Sandra och Stefan. Spelade lite spel och pratade om morgondagen innan vi gick hem till oss.

 Dagens etapp var på cirka 5 mil.