Bønnerup Strand till Blokhus Golf Center

2014-07-29

Efter frukosten fyllde vi på lite färskvatten.

Gick ner till hamnen och tog kort på en båt som precis blivit sjösatt. Var en jämn ström med båtar på trailers som kördes ner i sjön. En del väldigt enkla öppna båtar, andra betydligt större (säkert i miljonklassen).

Såg ut att bli en bra dag för de som ville ligga på stranden.

Vi packade ihop och fortsatte norrut, mot Skagen.

Då vi närmade oss blev det verkligen ett helt annotlunda landskap.

Ju närmare Skagen vi kom, desto mer turister blev det. Var faktiskt så att det var både bil- och cykel-kö, på vägen respektive cykelvägen.

Vi ställde oss på en husbilsparkering med möjlighet till övernattning.
Betalade dock bara för dagen, vi hade inte bestämt om vi skulle övernatta där eller åka vidare. Gick upp till restaurangen, ovanför Grenens konstmuseum, och åt en helt fantastisk lunch med rödtunga, rödspätta och räkor.

Efter lunchen tog vi en långpromenad, utefter Kattegat, till yttersta spetsen på Jylland (där Skagerak och Kattegat möts).

Kan inte påstå att vi var själva där, var en rejäl folkvandring både dit och tillbaka.

Einar står i vattnet precis där Skagerak ock Kattegat möts. (Kom inte med på bild, men man såg faktiskt vågor komma från bägge håll och slå ihop.)
För att variera oss lite gick vi utefter Skagerak tillbaka till husbilen.

Kände att det var lite väl mycket folk runt omkring oss, så vi tog husbilen och åkte söderut. Stannade för natten vid Blokhus Golfcenter, som hade uppställning med el (lugnt och avskilt läge på en gräsmatta). (Fick mycket bra hjälp och instruktioner av den svenske managern på klubben.)

Dagen etapp var på cirka 30 mil.