Bønnerup Strand till Skanderborg GK

2017-08-02

Lugn start på dagen, med omelett till frukost. Bestämde oss för att åka vidare, men ville ändå ta ett dopp innan vi gav oss iväg.

Var extremt lågt vattenstånd så vi fick gå ”hur långt som helst” i sanden. Långt bort, i mitten av bilden, ser man ställplatsen.

Vattnet var kallt, men ändå badbart. På bilden ovan har Bettan precis doppat sig. Tog en dusch i husbilen efter badet, innan vi plockade ihop och åkte vidare.

Stannade på Skanderborg Golf Klub. Tittade på SMHI och såg att det skulle vara skapligt väder på eftermiddagen och ösregn nästa dag.
Gick upp till receptionen och fick en golftid inom 30 minuter, så vi satte full fart.

Som tur var fick vi sällskap med Søren som kände banan väl.
I princip alla hål går antingen uppåt. eller neråt (med en del dolda utslag). På bilden ovan har Bettan precis slagit ut på hål 6, ett par 3 hål. (Var ett riktigt fint utslag som placerade bollen precis i början av green, i linje med flaggan.)

Einar gör sig klar för att parputta på hål 8, också ett par 3 hål.

På bilden ovan ser man hål 9, ett lite knepigt par 4 hål. Det är ”dog-leg” vänster efter kullen och sen ett vattenhinder innan green.

Ställde upp oss för fotografering efter 9 hål, eftersom Søren inte skulle spela sista 9 hålen. Syns kanske inte på bilden, men vi var rejält svettiga efter att ha travat uppför och nedför banan.

Då vi hålat ut på hål 15 började det duggregna lite. Eftersom vi var framme vid klubbhuset funderade vi på om det var läge att fortsätta eller inte. Bestämde oss för att fortsätta, eftersom regnet i princip upphört. Efter att vi hålat ut på hål 16 kom regnet tillbaka, fast kraftigare än tidigare. Då vi kom upp på green till hål 17 öppnade sig himlen. När vi gick upp på green till hål 18 såg vi ut som om vi duschat med kläderna på. Märkligt nog slutade det regna då vi klev av 18:e green och solen tittade fram.

Efter att vi duschat och hängt kläder på tork drog vi igång gasolgrillen och gjorde middag. Passade på att ta ett kort över golfklubben medan vi väntade på att maten skulle bli klar.

Avslutade kvällen med att titta på gårdagens avsnitt av ”allsång på Skansen”.

Dagens etapp var på drygt 10 mil.