Borås GK

2020-07-22
Eftersom vi var på en golfklubb, och prognoserna sa att vädret skulle bli skapligt, hade vi bokat in oss på Södra banan (Norra var fullbokad).

Tog kort på vår utsikt innan vi gick bort för att betala dagens runda, och uppställningen.
Blev dock lite fundersamma då vi såg att himlen var ganska mörk längre bort. I receptionen sa de dock att det skulle bli sol, och SMHI sa samma sak.

Kort på Einar vid 1:a tee.

Vi spelade riktigt bra golf allihop, på en grön och frodig bana i mycket bra skick.

Tyvärr visade det sig att väderprognoserna inte stämde. Det blev både ösregn och åskmuller i fjärran. Då vi spelat färdigt 9:e hålet bestämde vi oss för att göra ett uppehåll, tills ovädret gav med sig.

Man kan lugnt säga att vi var blöta då vi gick in på restaurangen och beställde varsin smörgås och något att dricka. Pratade med en dam i receptionen som sa att vi skulle bli kompenserade om vi inte kunde spela färdigt rundan.

Efter ett tag sken solen och vädret verkade lovande, så vi slog ut från 10:e tee för att fortsätta vår avbrutna golfrunda. Pelle och Bettan har paraplyerna uppfällda för att de ska torka.

Efter att vi spelat några hål började det regna igen. Tyvärr inget stilla sommarregn. Efter ett tag började det dessutom att hagla.

Då vi kommit tillbaka till husbilarna, efter avslutad runda, sken solen och det var riktigt skönt ute. Var en hel del saker som stod/hängde ute på tork. Diskuterade vädret i Borås, och konstaterade att ingen av oss varit i Borås utan att få regn på sig.

Till middag blev det grillat, som avnjöts ute.