Breviken GK till Söderköpings GK

2020-07-26
Frukost inne, fast det var soligt ute. (Vinden gjorde dock att det kändes svalt ute.)

Gick bort och tog ett kort från gul tee 1.

Blev ett kort på våra husbilar också innan avfärd. Vi sa hej till Gittan och Pelle, eftersom de skulle åka till Leksand för att träffa ett av sina barnbarn.

Tittade åt vänster då vi började åka och såg 4 nivåklotsar som låg på marken (vid röda pilarna). Funderade lite över om de var kvarglömda, eller om någon varit fräck och markerat en plats fast det inte gick att boka platser. Var väldigt gott om platser lediga i alla tre raderna, så att ”paxa” verkade konstigt.

Åkte ner till Klangahamn och gick in på Klangahamns fiskeläger för att köpa lite rökt fisk. Blev lite inlagd stekt strömming också. Som man ser på bilden var det ingen stor hamn, men de hade det vi sökte i butiken.

Efter ytterligare några km svängde vi ner till Djäknesundets naturreservat för att ta ett dopp. Det är en liten lagun med kristallklart vatten och en sandstrand. Einar tog sig dock i från klipporna för att slippa vada i från sandstranden, det var skön och mjuk sandbotten där också.

Fortsatte sen till Söderköpings GK där vi bokat ställplats. På bilden ovan ser man utsikten från bodelsdörren. Göta kanal skymtar i övre delen av bilden.

Dagens etapp var på drygt 18 mil.