Brietlingen till Lübeck

2010-07-19

Klev upp ganska tidigt idag, bara 12,5 grader varmt ute (men temperaturen steg fort). Vi hade ställt oss så att vi skulle få skugga på morgonen.

Som man ser på bilden var det väldigt gott om plats på ställplatsen.

Åkte bort till golfanlagen Schloss Lüdersburg som har 2st 18-håls banor. Stod några husbilar där, bland annat de från Linköping som vi stötte på igår. Det var många som ville spela så första lediga tiden för en 4-boll var klockan 11:30. Ing-Britt och Mats tyckte det var för sent så de åkte och tittade på fartyshissen i Scharnebeck. Sen tänkte de åka till Lübeck och försöka hitta en camping. Vi fick tid för en 2-boll klockan 09:50 på ”old course”. Fick gå tillsammans med ett ungt danskt par, Gitte och Jakob från Århus. De hade köpt ett 4-dagars paket med boende och golf. Vi fick vänta lite på en dansk fyrboll, som vi pratat lite med vid deras husbil på parkeringen.

Tog ett kort från tee på hål 3, som man ser var det inte ett moln på himlen.

Man hade gjort lite annorlunda arrangemang för dricksvatten på några ställen utefter banan.

Vid utslaget till hål 10 var det kö, så vi passade på att posera framför kameran. Banan var nog lite för smal för Einar, han fick pliktslag på 12 av hålen. Efter rundan duschade vi och gick sen till restaurangen och åt varsin club sandwich innan vi åkte mot Lübeck. Vi hoppade över fartygshissen, eftersom vi besökt den för några år sedan.

Ing-Britt och Mats hade tagit in på campingplatz Lübeck-Schönböcken, så vi gjorde också det. Slöade lite i värmen innan vi tog bussen in till centrum.

Hoppade av vid stadsporten Holstentor, som uppfördes redan 1478. Man ser ”baksidan” av porten på bilden.

Gick över vattnet och hittade en smal gränd där alla docktillverkare i staden verkade ha lokaler.

På det berömda rådhuset fanns det här tjusiga burspråket.

Den här arkaden fanns också på samma byggnad.

Efter allt turistande blev vi hungriga och satte oss på en italiensk restaurang. Ing-Britt och Mats ville gärna vara med på kort. Vi fick riktigt god pizza, serverat av en trevlig (engelsktalande) servitör. Einar ville absolut uppdatera hemsidan, så vi gick bort till en T-mobile hotspot något kvarter bort. Sen tog vi taxi tillbaka till campingen. Märkligt nog blev det billigare än att åka buss. Satt ute och pratade några timmar innan det var läggdags.

Dagens etapp var på 11 mil.