Caravanparet 2019

Under pingsthelgen hölls det östsvenska Caravanparet på Vassunda golfklubb, för 5:e året i rad.

På fredagskvällen var alla 31 ekipage på plats i ”Caravanbyn”. Som vanligt hade klubben sett till att det fanns eluttag åt alla, med ström så att det räckte till både nattvärme (om det behövdes) och kaffebryggande på morgnarna.Vid samlingen i klubbhuset, på fredagskvällen, var det som vanligt en glad och förväntansfull stämning. Vi hade tagit stöd av ”GIT” (Golfens IT-system) för att göra lottningen, men det blev ändå många gamla bekanta som skulle gå tillsammans.

Lördagen bjöd på strålande sol och de flesta väntade på sin tur i skuggan intill 1:a tee. En trevlig detalj var att klubben tillhandahöll en ”starter”, som såg till att alla fick information om banan och spelform innan första utslaget. (Klubben bistod även med en markör, eftersom vi var ojämna par.) Det fina vädret och banans skick gjorde att det blev flera mycket bra resultat. Efter avslutad runda satt många på restaurangens uteservering med bra uppsikt över klubbens resultattavla och 18:e green. Var spännande att se hur resultatlistan förändrades i takt med att rundorna blev färdigspelade.

På kvällen samlades alla 31 par till en gemensam grillbuffé i restaurangen. Samlingen startade med en tyst minut för att hedra minnet av Ulf Floberg, som var en av Caravanparets grundare. Under middagen meddelades spelordningen för söndagens runda. Det hölls även prisutdelning för de 2 deltävlingar som sponsrats av klubben. Närmast hål på hål 12 för damer och herrar samt närmast linjen på hål 17. Fanns gott om mat, så alla hade absolut chansen att äta sig mätta. Blev en lyckad kväll med god mat i trevligt sällskap. Efter middagen tog många av deltagarna sitt kaffe och efterrätten på uteserveringen.

Söndagens ”irish greensome” spelades i något svalare väder, med ganska kraftig vind och några mindre regnskurar. Detta hindrade inte att det blev flera mycket bra resultat även denna dag.

Eftersom vädret var lite nyckfullt hölls prisutdelningen i klubbhuset. De 3 bästa paren på bilden ovan. Alla startavgifter brukar gå tillbaka till de tävlande i form av priser. Nytt för i år var att vi bestämt att en del av summan istället skulle gå till välgörande ändamål. Var pengarna hamnade bestämdes av det vinnande paret. Det blev cancerfonden som fick 1000kr.

Tack vare välvilliga sponsorer blev det även i år så att många deltagande par fick välja ett pris.

Vi vill rikta ett varmt tack till våra sponsorer som bidragit med många fina priser.

Vi vill också framföra ett varmt tack till alla på Vassunda Golfklubb som hjälpt till med att, än en gång, få caravanparet till ett mycket lyckat evenemang.