Dalsjö GK till Morgongåva

2008-07-26

Vi lyssnade på radion när vi åt frukost och hörde att det varit 32 grader varmt i Falun igår (det hade vi nog också). Åkte iväg mot Avesta GK efter frukosten. Vi trotsade GPS’en som tyckte att vi skulle åka in på en smal grusväg med fordonstrafik förbjuden. Åkte istället tillbaka mot Borlänge och sen mot Enköping och kom fram i god tid. Vi hade en mycket trevlig runda med många bra slag.

Ovan syns hål 1 på Avesta. Efter rundan bestämde vi oss för att äta lunch och gå 18 hål till. Einar (som gått på sitt handicap) blev mycket glad då vi kom till restaurangen eftersom det fanns raggmunk med fläsk (och starköl).

Maten var ok (inget märkvärdigt). Efter lite byten av kläder (strumpor var skönt att byta) var det dags för runda nummer två. Det var rejält varmt och man fick dricka enorma mängder vatten, men vi spelade ganska hyfsad golf i alla fall. Precis som förra gången när Einar åt raggmunk med fläsk nersköljt med starköl spelade han riktigt bra under 9 hål, sen blev det sämre. Vi hade dock bägge riktigt bra resultat totalt.

Ovan syns hål 8 som är ett roligt korthål med en höjdskillnad på cirka 20 meter. Efter en trevlig (och mycket varm) dag på golfbanan var det skönt att duscha och byta kläder. Vi åkte mot Morgongåva (tänkte övernatta hos Anna-Greta och Arne). När vi kom till Sala ringde vi till pizzerian i Morgongåva och beställde pizza. De lovade att de skulle vara klara precis då vi kom till Morgongåva. Mycket riktigt tog de ut pizzorna ur ugnen precis då Einar kom in på pizzerian. Vi åkte först och ställde upp husbilen, gick sen över till Krille och tjejerna med våra pizzor och en stor flaska vin. Det var riktigt skönt att sitta på deras veranda och äta. Efter några timmar kom Anna-Greta och Arne förbi (de hade varit på poolparty). Vi satt och pratade en stund innan vi gick ”hem”.