Dueodde till Sassniz

2010-07-09

Åt frukost ute i det sköna vädret.

Bettan sitter och löser korsord efter avslutad frukost.

Gick ner till stranden och fotograferade lite. Gott om plats på den långa stranden.

Som man ser på bilden ligger utkanten av campingen ganska nära stranden. Checkade ut och åkte utefter kusten till Rønne.

Gick runt och tittade lite i stan. Bild från torget ovan. Handlade mat på ett köpcenter och åkte sen bort till en fin rastplats, norr om stan. Kokade danska røde pølser som vi åt med god aptit. Efter maten tog Ing-Britt och Mats en cykeltur medan vi satt och slöade i skuggan. Sen åkte vi bort till en strand i närheten för att ta ett dopp.

Där såg vi fartyget Odin Pacific, som gått på grund.

Vattnet var ganska klart, så det gick att ta kort under vattnet med hygglig skärpa. Efter att ha svalkat oss i havet åkte vi in till Rønne och åt middag på en av restaurangerna vid torget. Vi hade bokat plats på färjan som gick 22:00 till Sassniz. Åkte bort till hamnen och ställde oss i kö. Det var samma båt som vi åkt till Rønne med, som tog oss över till Sassniz. Lyckades sova lite grann under den 3,5 timmar långa båtresan.
När vi kom fram försökte vi hitta en ställplats i orten Binz. Det gick inget vidare, så vi åkte tillbaka en liten bit och ställde oss på ställplats Oase. Einar hade uppdaterat GPS kartorna innan vi åkte. Verkade som om alla gamla ”waypoints” hamnat galet då. (Vi hade, för några år sen, tankat in alla tyska ställplatser i GPS’en.)

Dagens etapp var på 5 mil + 11 mil med färja.