Eksjö GK till Linköping

2021-07-05
Lämnade Eksjö GK och åkte mot Linköping.

Vi åkte på väg 32 och mellan Boxholm och Mjölby står en 3 meter hög staty av heliga Birgitta uppe på en bergknalle. Statyn kan anas lite till vänster om mitten av bilden.

Precis då vi kört upp på E4 kom vi in i en riktig åskskur. Blev så mycket vatten på vägen att man fick sakta in rejält. Då vi passerat Motala stannade vi till för att fika på en riktigt fin rastplats (Alviken), där man gjort 2 husbilsplatser med egna bord.

Då vi kom fram till ställplatsen i Linköping, där vi tänkt stå över natten, var den avstängd för att man höll på att kapa ner stora grenar på träden intill. Åkte mot stadsdelen Valla, där det skulle finnas en ställplats. Efter lite letande hittade vi den. Var inte så imponerande, men om man bara ska övernatta duger den mycket väl.

Vi gick runt i Valla friluftsområde och tittade, fanns en hel del att se. Bland annat hade man ett litet vagnmuseum, som vi gick runt i.

Det finns en liten stuga som är inredd som det såg ut runt förra sekelskiftet. Utanför stod 2 kvinnor i tidstypiska kläder, en av dem på bilden ovan. Vi konstaterade att Einar borde ha haft hjälm innan han gick in i stugan, man var kortare till växten förr i världen.

Efter att vi fikat lite utanför husbilarna hittade Einar några övergivna elhyrskotrar, och han var tvungen att testa.

Middagen åt vi utanför husbilen, eftersom det var så varmt ute. Då vi satt och pratade efter maten kom en mindre skåpbil till parkeringen bredvid oss. Ut hoppade en kille som gick direkt bort till skotern som Einar testat och bytte batteri på den. Sen åkte han därifrån. Vi satt ute ett tag till och efter ett tag kom det 2 tyska husbilar och klämde in sig bakom oss.

Dagens etapp var på cirka 12 mil.