Ernst till Zell

2013-07-28

Mulet och 23 grader varmt klockan 09:00. Idag åkte de andra uppåt medan vi fortsatte neråt utefter Mosel. Hade inte lust att åka så långt så vi bestämde oss för att stanna i Zell. Åkte först upp till Zell-Barl, där det finns ett stort köpcentrum.

Kom sen på att det mesta är stängt på söndagarna, så vi fick nöja oss med att ta ett kort.

Ställde upp husbilen på ställplatsen som ligger intill campingen, vid Mosel.
Gick sen över till andra sidan Mosel på den lilla gångbron i närheten av ställplatsen.

Hörde musik nere vid floden och såg en massa tält på samma sida som vi hade husbilen. Bestämde oss för att äta lite mat, handla vin, äta glass och sen gå till tälten.

Satte oss vid ett utebord på en restaurang och beställde mat. Bettan tog friterad bläckfisk, som smakade utsökt. Vi blev riktigt mätta och funderade på om vi skulle orka med att äta glass.

Gick i alla fall först till vår favorit ”weingut” i Zell, Theo Engel. Helma hade en liten medhjälpare i butiken, som gärna hjälpte till.

Nu hade maten sjunkit ner lite så vi gick och beställde in varsin glass. Sen gick vi tillbaka till husbilen med vinflaskorna. Där kände vi av att vi ätit ett rejält skrovmål och sen varsin stor glass. Vi skippade att gå till tälten och titta och la oss att vila istället. Framåt kvällen klarnade himlen upp och vi hade piggnat till.

Gick upp på gångbron och tog ett kort på Mosel.

Tog oss sen bort till tälten för att kolla in vinfesten. Det var inte så mycket fart eftersom det var söndagkväll och festen började redan i fredags.

Var ändå ett 3-mannaband som spelade riktigt bra lättlyssnad musik.
Tog varsitt glas vin och lyssnade på musiken ett tag, innan vi gick tillbaka till husbilen.

Satte oss vid Mosel och njöt av att ha semester och inte ha bråttom någonstans. Pratade lite med ett par från Uppsala som bodde några husbilar längre bort. De hade haft det lite jobbigt på vägen ner, eftersom deras AC slutat fungera. Gick sen hem till oss och spelade lite kort innan det var dags att gå i säng.

Dagens etapp var på 2,6 mil.