Första hela dagen på Bandama Golf Hotel

2018-11-18

Vaknade tidigt (tror det berodde på att vi somnade extremt tidigt). Tittade lite på TV4´s nyhetsmorgon på webben.

Tog ett kort från balkongen innan vi gick upp till restaurangen och åt frukost (mest blå himmel).

Man hade ordnat så att vi skulle gå ut och spela kl. 11:44, så vi hade gott om tid på oss. Gick bort till den stora kratern på andra sidan hotellet. Den har bildats för väldigt länge sen då det först sipprade ut lava och heta gaser genom ett litet hål i marken. Sen exploderade gaserna och den stora kratern bildades genom att marken kollapsade.

Om man satte kameran på full zoom kunde man se flera båtar som höll på att ta upp olja. Tydligen är kanarieöarna i princip självförsörjande på olja.

Gick upp på rummet och bytte till golfskor. Från balkongen följde vi en man som sprang uppför mot golfbanan, vid pilen. Fast efter ett tag blev det nog ganska jobbigt för han tvärstannade.

Stod ett tag på drivingrange innan vi gick till övningsgreen. När det var dags att slå ut fick vi sällskap med två damer, Son och Chari,  som var hemmaspelare. Vädret var helt ok för golf med svag vind och relativt mulet på himlen.

Från green till hål 2 ser man hotellet (i mitten av bilden).

Var glada över att vi hade hemmaspelare med oss, för det var inte helt uppenbart hur hålen såg ut då man stod på tee. Tyvärr skulle damerna bara spela 9 hål, så vi fick fortsätta på egen hand. Blev lite besvärligare då. Fast på hål 11 chippade Bettan bollen rakt i hål från drygt 40 meter. På hål 12 kom vi på att vi inte sett några vattenhinder, det är faktiskt så att banan saknar vattenhinder. Fast det är ganska gott om bunkrar och banan är  dessutom kuperad med riktigt snabba greener, så det var ändå ingen lätt uppgift.

Efter drygt 2 timmar var vi på väg uppför en backe mot green till hål 14. Einar förbereder sig på bilden ovan.

Var lite svettiga då rundan var färdigspelad, eftersom det varit ganska soligt mot slutet. Istället för att sätta oss i restaurangen gick vi till hotellet och hämtade öl och vin i receptionen.

Fick lära oss att den inhemska ölen ”Tropical” har indikering för rätt serveringstemperatur. Den vänstra burken har rätt temperatur, vilket syns på att hunden är lite blåaktig.

Satte oss på balkongen och slappade.

Åt middag på restaurangen, var en hel del folk idag också. När vi gick från restaurangen hade det börjat regna. Höll tummarna för att vi skulle slippa regn nästa dag.