Framme på Mauritius

2014-11-29

Osäkra på om vi lyssnat dåligt eller om man ändrat strategi för plötsligt ropade man ut vår flight som ”final call”. Det märkliga var att det hände 5 minuter innan gaten skulle öppna, enligt vad som stod på vår biljett. Blev lite stressigt ett tag, men det var massor av folk som stod i kö vid ”gate” (så vi kunde andas ut).

Planet som vi skulle flyga med var en väldigt ny Airbus 380, som verkligen var jättestor. Vi gillade verkligen det här planet som hade ännu bättre mediacenter, men framförallt var det gott om plats för långa ben.
Försökte sova lite på planet, men det gick tyvärr inget vidare.

Det är drygt 500 mil (nästan rakt söderut) från Dubai till Mauritius, så den här sträckan tog längre tid. Tog en bild på flygkartan då vi började närma oss.

Man kunde även få se en vy från stjärtfenan på flygplanet.

Landade utan missöden och fick passera flera kontroller som egentligen bara ville ha reda på om man varit i Afrika nyligen. Tog ett tag innan vi fick alla väskor, men sen fick vi åka minibuss 4,5 mil till Heritage Awali Golf and Spa Resort. Där blev vi varmt mottagna av trevlig personal.

När vi fyllde i incheckningspapperna fick vi reda på att vi tyvärr inte kunde få rummet före 14:00. Satte oss i baren och beställde in en lätt lunch. Skippade alkoholen, eftersom vi inte ville somna vid bordet. Efter lunchen gick vi runt och tittade lite. Bild på en av hotellpoolerna ovan (lunchen åt vi i baren som syns till vänster).

Gick ner till stranden och såg att det absolut fanns möjlighet att sola och bada om man ville.

Även om man tittade åt andra hållet så var det ganska öde i vattnet så när som på ett gäng kite-surfare en bit bort.

Sen var det äntligen dags att kvittera ut nycklarna till rummet. Rummet var riktigt fint med stor dubbelsäng och mycket golvyta samt en balkong som vetter mot ena poolen (och havet). Lite skumt bara att det är en jättestor öppning in till badrummet, som man kan dra för med en jalusigardin.

Vid 18-tiden började det regna, i början rätt rejält men sen avtog det lite.
Satt ute på balkongen, i den fuktiga värmen, och tog kort på en öde pool.
Efter ett tag tittade solen fram igen, så vi hoppades på uppehåll nästa dag då vi hade första golfrundan inbokad.

Vi hade fått info om att buffén skulle starta 18:00 så vi gick iväg till restaurang Balafon för att äta. Visade sig att det var 19:00 som gällde, så vi gick bort mot baren för att få något att dricka. Solen höll precis på att gå ner, så det blev ett läckert kort mot den andra hotellpoolen med havet i bakgrunden.

Då vi kom tillbaka till restaurangen började vi med pasta, såsen gjorde de iordning medan man väntade. Provsmakade lite calamare och fisk också innan vi gav oss på efterrätterna som alla var riktigt goda. Blev inte så långvariga i restaurangen, var väldigt ”gäspigt” efter ett tag.