Golf och hemresa

2014-12-09

Uppe riktigt tidigt, vi hade golftid 07:00 på Heritage Golf Club. Var en betydligt mera spartansk frukost om man ville äta före 07:00. Det såg ut som om det regnat en del på natten, och det skulle inte bli så soligt enligt prognoserna.
Vi bestämde oss för att skippa golfbilen, det skulle ju bli tillräckligt med sittande ändå. Fick sällskap med Evelyn och Bahr(?), ett mycket trevligt par från Zürich.

Började smådugga redan då vi kom till 2:a hålet (som var hål 11 eftersom vi startade på hål 10). Regnet var dock varmt så det störde inte så mycket.
Vid tee till hål 17 såg vi att det var klart över ”bergen” men mulet och regn över oss. (Hade varit tvärtom tidigare.)

Efter ett tag regnade det riktigt ordentligt och vi var definitivt inte torra längre. En riktigt blöt Bettan beredd att slå ut på hål 6.

På slutet av rundan var det lite svårt att hålla fokus, så vi missade en hel del.
Vårt sällskap åkte golfbil så de var inte lika blöta som vi, men de tyckte också att det regnade lite väl mycket.

Pratade lite med de hjälpsamma tjejerna i receptionen/shopen.

Gick och satte oss i restaurangen och räknade ihop resultaten.
Hade inte gått lika bra som tidigare, men ändå inte vår sämsta runda här.

Vi hade ju checkat ut från vårt rum så vi duschade på golfklubben innan vi åkte till hotellet.

Hämtade ut strandhandukar och la oss i varsin solstol. Det började regna igen, men vi hade tak över huvudet och det var definitivt inte kallt ute så vi kunde hantera regnet.

Regnet höll upp ett tag, men solen ville inte komma fram.

Vi såg någon som försökte segla med en liten jolle, men det blev knappt styrfart i den svaga vinden. Bakom seglaren ser man att vågorna från Indiska Oceanen bryter då de kommer in mot korallrevet som går runt ön.

Folk passade på att testa andra vattensporter också. Har man ”all inclusive” ingår det mesta som man kan göra i vattnet (bara att låna/boka grejor).

Efter några timmar gick vi bort och beställde varsin hamburgare. Det började regna riktigt rejält medan vi satt där och kyparna hade paraply då de gick runt och serverade. Knäppte tyvärr kortet lite för tidigt, men man ser ändå vår kypare bakom palmen, på väg mot oss. Var tvugna att äta efterrätten inomhus eftersom regnet formligen vräkte ner efter ett tag.

Vi hade lagt beslag på en skön soffa och satt inne och läste medan regnet öste ner. Framåt kvällen kom solen fram, precis som den gjort varje dag (tog extra lång tid innan vi såg solen idag). Precis som förut var det moln borta vid horisonten, men det var ändå ok att sitta på stranden och titta.

Läste några timmar till innan vi gick bort till de extra omklädningsrummet och duschade och bytte kläder.Sen blev vi skjutsade till flygplatsen. Incheckningen gick bra och vi satt ett tag i loungen och slöade innan det var dags att gå ombord.