Golf på Furnas

2006-03-13

Första frukosten på hotellet var helt ok, det fanns en hel del att välja på.
Gav oss iväg mot Furnas GC som låg intill samhället Furnas, i god tid.

Stannade och tog ett kort då vi kommit ut ur samhället. Åkte söderut mot golfbanan på otroligt branta, smala och krokiga vägar. Efter att ha åkt genom ytterligare några små samhällen var vi framme. Det verkade som om vi var de enda gästerna på banan, så vi kunde spela i vår egen takt.

Einar på väg att putta på första hålet. Golfspelet var väl sisådär, men vi tyckte att det var otroligt skönt att gå runt i grönskan.

Efter 9 hål tog vi en kort paus, var dock ingen brådska eftersom vi inte sett någon mer golfare. Vi fick hålla tillgodo med en bänk, eftersom man ännu inte öppnat den kiosk som fanns där. Efter pausen gick spelet faktiskt lite bättre.

Efter några hål såg vi i alla fall en banarbetare, så vi var inte helt ensamma på banan. Efter en trevlig golfrunda åkte vi tillbaka mot den lilla byn där vi bodde. Vädret var verkligen omväxlande, en klarblå himmel kunde snabbt bytas ut mot ösregn.

Stannade och tog kort precis efter att en liten regnskur passerat. Man kan ana en liten regnbåge precis ovanför den lilla kustbevakningsbåten på bilden ovan. Det fanns en hel del otroligt utsmyckade rastplatser/miniparker utefter vägen.

Vi stannade till vid en av dem, och blev omringade av massor av vilda katter. Kändes lite obekvämt, så vi åkte vidare. Stannade till vid nästa rastplats/minipark (som var lite större).

Gick runt lite i parken och tittade, fast det inte var riktig vår ännu var det en hel del blommor. Tog kort på en del av grönskan. Man gick in i parken genom valvbågen (vår bil skymtar till höger om ingången). Åkte hem till hotellet och tog en dusch innan vi gick ut och åt.

Tog kort från hotellrumsfönstret då vi kom ”hem”.