Golf på Heritage GC

2014-12-04

Sen frukost eftersom vi inte hade golftid förrän 11:16 på Heritage Golf Club.

Efter frukost gick vi ner och väntade på shuttle-bussen. Golfbagarna hade vi kvar på klubben så det var inte så mycket att bära.

Einar stod en stund på driving-range (inga mattor utan man fick stå på gräs).
Hade bestämt oss för att bara hyra vagnar idag. Startade på hål 10 tillsammans med Nathalie och Christian från Frankrike (som inte pratade så mycket engelska).

Var ganska varmt i början av rundan, tyckte vi.

Efter några hål kom mörka regnmoln drivande in över oss. Regnskuren som kom gjorde att då kändes det verkligen varmt, och klibbigt. Vi spelade ändå hyfsad golf, mycket tack vare att vi drack massor av vatten (med ”Resorb” i).

Precis som förra gången vi spelade kunde man få en stor vattenflaska om man hade ”all inclusive”. Villkoret var dock att att man beställde en smörgås också!! Fick våra varma smörgåsar levererade på hål 17.

När vi spelat 9 hål och var på väg till hål 1 var det nästan så att vi ville byta vagnarna mot en golfbil. Bettan har precis slagit ut på hål 2, man ser att hon inte uppskattade värmen just då. Men som man ser är det låga moln över kullarna som är på väg mot oss.

Efter ett tag kom det en liten regnskur igen och framförallt började det blåsa, jätteskönt tyckte vi. Avslutade rundan snyggt bägge två med att spela upp på green på 2 slag på sista hålet (ett par 4 hål). Enligt Bettans golfklocka hade vi gått 11 km.

Tog oss tillbaka till hotellet där vi passade på att njuta av lite ”afternoon tea” som man dukade upp varje eftermiddag. Regnet hade kommit tillbaka, och nu regnade det ganska rejält. När vi tittade ut mot havet såg himlen likadan ut som den gjort hela november hemma i Sverige. Var dock betydligt behagligare temperatur.

Middagen åt vi på restaurang ”Infinity Blue”, som är den som haft absolut bäst mat hitills. Vi blev inte besvikna den här gången heller, snyggt upplagt och mycket god mat samt dessutom alert personal.