Golf på Vinberg och sen till Varberg

2018-06-26

Frukost inne i husbilen innan vi gick bort till receptionen för att anmäla oss till dagens golfrunda. Stod en stund på drivingrange innan vi gick till 1:a tee.
Fick sällskap med ett äldre par, Maida och Willy.
Var helt vindstilla och klarblå himmel, så vi var glada över att vi bokat en tidig starttid.
Vi spelade riktigt bra golf bägge två och efter nio hål låg vi bättre än vårt handicap.

Som man ser på bilden ovan kunde vi inte klaga på vädret heller.
(Möjligen att det var lite i varmaste laget.)

Maida och Willy skulle bara spela 9 hål, vi bad dem ta ett kort på oss innan vi skildes åt. Tog en kort fikapaus innan vi gick till hål 10. Hade fått höra att sista 9 hålen var mer kuperade och det stämde definitivt.

Efter en brant uppförsbacke möttes man av denna bunker. Vi hade varit förståndiga och inte siktat på flaggan utan slagit till vänster om bunkern, så det var aldrig något problem. Fast banan ändrade karraktär fortsatte vi spela riktigt bra golf.
När vi räknade ihop våra poäng efter rundan hade Einar 43 och Bettan 39. Får väl se om vi spelar lika bra på nästa runda, var den nu spelas.

Vi gick till restaurangen och frågade om erbjudandet om gratis lunch stod kvar. Det stämde, så det var bara att hugga in på en god och vällagad lunchbuffé.

Efter en dusch åkte vi vidare upp mot Getterön i Varberg. Stannade till vid Naturum, där man kunde stå gratis med husbil i 3 timmar.
(Där fanns även en ställplats, utan el.)

Gick mot huvudbyggnaden, men stannade till vid fågelstationen där man kunde ägna sig åt fågelskådning.

På bilden ovan ser man hur det ser ut om man tittade ut genom en av gluggarna.
Gick upp och tog varsin glass innan vi satte oss i husbilen för att vänta på Sandra och Stefan som också var i Varberg. Upptäckte att vi körde på reservgasolflaskan och ingen av oss hade koll på när den togs i drift. Var bara att försöka få tag på en full gasolflaska. Efter lite strul fick vi tag på en utbytesflaska på OKQ8.
Åkte sen bort till färjeterminalen för Stena Line där vi stannade för natten.

Dagens etapp var på knappt 4 mil.