Golf

2018-11-20

När vi kom upp till restaurangen för att äta frukost var det fullt av tyskar som skulle ut och fotvandra. Var lite urplockat precis då vi kom, men personalen fyllde på med det som tagit slut.

Var helt enkelt tvungna att ta ett kort mot green till hål 9, eftersom vädret var så fint.

Då vi tittade ut från balkongen såg vi att det var en hel del golfare på banan.

När det var dags för oss att slå ut var det fortfarande lika fint väder. Golfen gick lite sämre idag, kanske berodde på att vi gått ganska långt dan innan. Fast vädret var ju nästan för bra, skönt att det fläktade lite. Igår hade vi 3 äldre herrar framför oss som tog väldigt god tid på sig. Idag var det 4 herrar och det gick, om möjligt, ännu långsammare.

Från tee till hål 8 skymtar man klubbhuset/restaurangen strax ovanför mitten i bilden, Hotellet ligger lite till höger.

Vi blev lite besvikna när de 4 herrarna fortsatte till hål 10 istället för att kliva av. Vi frågade 2-bollen som var bakom oss om de ville spela med oss. Så från hål 10 gick vi tillsammans med Päivi och Timo från Vasa. De talade perfekt svenska så det var inga problem att förstå varandra.

Som man ser på kortet från gul tee till hål 11 började det komma lite moln på himlen. Vi fortsatte tyvärr att spela mindre bra golf, medan Päivi och speciellt Timo spelade riktigt bra.

Efter avslutad runda tackade vi för trevligt sällskap och satte oss i restaurangen tillsammans med Päivi och Timo med något kallt att dricka. Passade också på att äta en lättlunch.

Einar ville inte riktigt stoppa undan klubborna, så han gick 9 hål till. På bilden ovan är han på väg mot green till hål 2. Greenen som syns ovanför fairway hör till hål 3, som är ett korthål.

Från green till hål 2 är det inte långt till den stora kratern.

Avslutade med ett kort från tee till hål 9, som är ett långt par 5 hål med en upphöjd green precis nedanför restaurangen.

Slöade några timmar på rummet innan vi gick bort till restaurangen och åt middag.

På vägen tillbaka till hotellet såg vi att båtarna som hämtar upp olja var rejält upplysta.

Såg också ljusen från Las Palmas längre bort.