Hanstholm Camping till Rømø

2014-07-31

Innan vi lämnade campingen gick Bettan och klagade på internetuppkopplingen. Vi hade inte checkat in på campingen, utan tagit ”quick-stop” istället. Då fick man betala extra för t.ex. internet, men vi fick aldrig någon uppkoppling att fungera. Vi fick faktiskt tillbaka den avgiften.

Idag åkte vi söderut, genom Thy Nationalpark. Stannade utefter vägen och gick ner till stranden, stod skyltar om att man inte skulle bada där (strömt).
Tog i alla fall ett kort på en öde strand.

Bestämde oss för att fortsätta, genom nationalparken, utefter kusten.

Det innebar att vi fick ta en liten färja till Thyborøn. Fick vänta ett tag, eftersom färjan var så liten, så vi passade på att fika lite. Kom en liten regnskur medan vi väntade på färjan.

Då vi kört av färjan såg vi ett vindkraftverk med bara 2 (gigantiskt långa) blad. Det lät en hel del om bladen då de nåde maxhastighet, inget att ha i bebodda trakter.

Stannade till och gick ner till havet, var precis lika öde som på förra stället.
Fortsatte sen över till Rømø, där vi stannade för natten på Rømø Familie Camping. Den här campingen hade också ”quick stop”, men då måste man checka in efter 20:00. Vi kom fram till att det var så lite vi sparade på att vänta ett antal timmar, så vi tog en ”vanlig” plats istället.

Dagens etapp var på drygt 28 mil.