Hemresan

2013-11-28

Var sent uppe idag och gick ner och åt sista hotellfrukosten i Dubai, för den här gången. Kom på att vi inte varit på stranden en enda gång, i och för sig inget vi saknat. Hoppade in i en taxi och sa att vi ville till stranden i Jumeirah.
Taxichauffören tittade bara på oss och sa ”which beach?”. Vi hade ju ingen aning om vilken strand som hotellets shuttlebuss gick till så vi sa bara ”any beach”. Blev skjutsade till en kostnadsfri ”open beach”.

Var ganska tydligt vad man fick och inte fick göra.

Fanns runda hytter här och var som man kunde byta om i.

Stranden var väl inget speciellt, massor av sand och ganska långgrunt.
Man kunde i och för sig se hotellet al Arab på ganska nära håll (kortet taget ute i vattnet). Vattnet var väl drygt 25 grader varmt, så man frös inte då man badade.

Efter att ha badat och legat i solen en stund tog vi en taxi tillbaka till hotellet.
Gick upp på taket till hotellpoolen och Bettan la sig i solen.

Einar plaskade runt i poolen istället.

Efter några timmar gick vi ner till restaurangen och åt varsinn sandwhich.
Sen var det bara att vänta på bussen som skulle ta oss till flygplatsen.

Bussen kom på avtalad tid, och precis som vanligt behövde vi inte röra våra väskor, utan allt blev utburet till bussen.

På flygplatsen var det precis som då vi kom till Dubai, väldigt öde och inte så snabb hantering av resenärerna. Alla var i och för sig extremt vänliga så det var svårt att bli irriterad över att det tog lite tid.

Tyvärr var vårt plan 1 timme försenat då det väl landade. När vi skulle iväg var det ännu mera strul, så det slutade med att vi kom iväg 2 timmar efter utsatt tid.

Som om det inte räckte med förseningen hade man bestämt att vi skulle göra en ”teknisk mellanlandning” i Turkiet. Antar att någon räknat ut att det är billigare att lyfta med för lite bränsle och sedan stanna på vägen och tanka.
Flygresan gick i alla fall bra, vi hade bokat extra benutrymme och satt vid nödutgången.

Då vi väl kom till Arlanda väntade vår förbeställda taxi på oss, så vi var hemma cirka 02:00. (Vi hade gett taxi vårt flightnummer, så han hade inte stått och väntat i 2 timmar.)

Om man bortser från att hemresan tog tid har vi bara haft possitiva upplevelser under veckan som varit. Det är nog inte alls omöjligt att vi kommer tillbaka till Dubai. Finns massor kvar att göra som vi inte provat och golfbanorna är definitivt något vi vill återvända till. Ingen nackdel att vi hela tiden blev mycket vänligt bemötta och att det var rent och snyggt överallt.
Vad gäller vädret fick vi reda på att det kan regna här också, men väldigt sällan. Temperaturen har varierat mellan 25 och 30 grader, vilket passat oss riktigt bra. (Kanske hade vi bara tur med allt, men vi tror inte det.)
Om man absolut vill hitta något som en del kan uppfatta som jobbigt, så är det ett konstant stadsbrus på ganska hög nivå.