Huay Yang

2010-03-18

Vaknade till tidigt i morse och klev upp för att vinka av dom som skulle lämna Colibri idag. Lena och Roffe var också uppe och hade åkt hit för att se till att allting funkade som planerat. (De gjorde verkligen ett jättejobb.)

Tog ett kort på Gittan, Kenneth, Mats, Pia, Ing-Britt och Pelle innan de gick in i bilarna. Sen gick vi och la oss igen. Vaknade rätt sent, men det spelade ingen roll eftersom vi bara tänkt slöa hela dan. Satt på terassen och löste korsord och läste när vi hörde åskmuller.

Det kom en rejäl regnskur och Bettan gick ut för att svalka sig, men det var lite som en varm dusch. Regnet fortsatte av och till i några timmar och temperaturen gick ner lite under 30 grader. Men sen blev det som vanligt igen, runt 33-34 grader varmt. Vi tog en liten moppeutflykt på grusvägen bakom vårt område. Kom till en byggnad där det var massor av barn, kanske en skola. Fortsatte vidare ner mot havet på en smal väg/stig. Åkte parallellt med havet på en stig som bara blev smalare och smalare.

Decimeterdjup sand på en del ställen och nerfallna träd över vägen, som man fick köra runt eller under. Efter ett tag var vi nästan på väg att vända, eftersom det knappt gick att ta sig fram. Kom ut på en lite större väg till slut.

Här och var fanns hål i vägen som beboddes av 20 cm långa, skygga, ödlor. Försökte vänta in en, men den stack bara upp huvudet en bit.

Var riktigt stora vattensamlingar, efter regnet, på vägen. Kom upp på asfaltsväg till slut och åkte bort och köpte frukt. Fick betala 30 THB (7 SEK) för 2 ananaser och 4 mangofrukter.

Det sitter en vakt vid infarten till området. Hans fru kom förbi. Då såg vi att man inte behöver bil för att transportera 4 personer.

Åt lite solmogen frukt (jättegott). När vi ätit upp frukten kom  glassmoppen förbi, så det blev varsin glass också. Lena kom förbi lite senare. Vi sa att vi funderat på att besöka Ban Krutt (Ban = by) imorgon. Hon berättade att deras grannar skulle ta moppen dit imorgon och skulle kolla om vi kunde komma med. Det var inga problem.

Vi åkte ner till Nong Pu, tillsammans med Yvonne och Lorentz, och åt middag. Riktigt bra mat och stora portioner. Mätta och belåtna åkte vi hem och satte oss på verandan hos Yvonne och Lorentz. Eva, vår granne, kom över med varuprover från VikingPeggen. En av ägarna har hus här i området. Vi pratade en stund om hur det är att bo en längre tid här nere. Hon hade massor av intressanta saker att berätta.