Hünfeld till Kobern-Gondorf

2010-07-12

Strålande sol idag också.

Bettan och Ing-Britt sitter i skuggan och dricker kaffe. Vi ville gärna spela golf på Golfanlagen Praforst, men Mats tyckte att det var för varmt för golf. Bestämde att Ing-Britt och Mats skulle åka på småvägar ner till en ställplats i Kobern-Gondorf, utefter Mosel. Vi åkte bort till golfbanan, för att se om det fanns någon ledig tid. Det var inga problem, nästan folktomt på banan. Berodde väl på att det var måndag och dessutom ganska varmt.

Vi fick hyfsade utslag på första hålet, ett ganska svårt par 5 på 438/384 meter. Hålet svänger nästan 90 grader, till höger, vid träden. Som tur var hade vi med oss mycket vatten, för det var rejält varmt (förmodligen mellan 30-35 grader).

Från utslaget på hål 9, ett par 5 på 457/405 meter, hade man bra utsikt över banan. Vi var inte så hungriga efter 9 hål, utan köpte bara massor av dricka i en automat.

Hål 14, ett par 4 på 387/347 meter, svängde kraftigt nedåt till vänster och hade massor av bunkrar i nerförsbacken. Efter 18 hål var vi rejält svettiga och ganska trötta, eftersom det nog var närmare 35 grader varmt. Trots det hade vi spelat riktigt bra golf bägge två. Einar gick runt på 1 slag, netto, över banans par. Bettan var lite sämre, men klart godkänt resultat. Vi hade tänkt duscha och sen äta på golfrestaurangen, men tyvärr var den stängd på måndagar. Istället åkte vi in till Hünfeld och tog en burgare på McDonalds, sen åkte vi till en affär och handlade.
Tog sen stora vägarna ner mot Kobern-Gondorf. GPS’en påstod att autobahn var avstängd i vår färdväg. Vi var tveksamma, men tyvärr var det alldeles riktigt, så vi vände på autobahn och fortsatte på riktigt smala vägar. Fick se massor av turistvyer och små byar, men det gick inte så fort på småvägarna. Till slut var vi alla fall framme vid ställplatsen, där Ing-Britt och Mats väntade.

Stod och pratade med en engelsman som stod framför oss då vi fick se en regnbåge skymta.

Satt ute och pratade ganska länge i riktigt dräglig temperatur (runt 25 grader).

Dagens etapp var på 23 mil.