Idre till Leksands GK

2011-09-18

Inte riktigt lika fint väder den här morgonen, men i alla fall +grader.

Då vi tittade ut var det i alla fall lite blå himmel. Efter frukost åkte vi bort Nipfjället för att titta på trollvägen. Den är exempel på det som man, på skoj, kallar för en magnetisk kulle.

Promenerade upp en bit så att vi kunde vara med på bild.

Sen var det dags att kolla in trollvägen, och det var verkligen märkligt. Enkla instruktioner för att uppleva fenomenet. Vid sidan av vägen fanns en liten bäck och det såg faktiskt ut som om den rann uppåt. Filmade lite då husbilen rullade uppför backen (det såg verkligen ut som om den gjorde det). Liten filmsnutt som visar fenomenet

Efter att ha pratat och funderat lite runt detta fenomen var det dags att åka hemåt. Vi hade tagit ledigt 1 extra dag och hade ingen brådska hemåt.

Gjorde sällskap med Lena och Roffe som också skulle ta det lugnt hemåt.
Var bara att ”hänga på” söderut.

Vi körde på genom skogar och över vattendrag i ganska mulet väder. Stannade vid Leksands GK för att övernatta. Tanken var att vi skulle spela lite golf dagen efter, om det inte regnade. Tittade på väderprognosen och såg att vi nog inte skulle räkna med upehållsväder. Efter middagen satt vi och pratade medan vi spelade några omgångar yatzy.

Dagens etapp var på 22,5 mil