Kinheim till Dillenburg

2015-08-04

Inatt hade det regnat, precis som meterologerna lovat.

Grådisigt ute, men inte kallt.

Började åka uppåt, utefter Mosel, i lätt duggregn. I Trarbach åkte vi över floden och sen genom portalen som syns i bild.

Fast vi passerat Zell förut hade vi missat att man har en ”rondellkatt”.

Trotsade massor av ”umleitung” och avstängda vägar och tog oss till Burg Eltz.
Borgen är från medeltiden och har ägts av familjen Eltz sen 1200-talet.

Eftersom det började regna rätt rejält valde vi att åka buss från parkeringen till borgen. Fast det var struligt att ta sig dit var vi inte enda turisterna på plats.

Köpte entrebiljett till det man kallar ”skattkammaren”. Såg bland annat porslinet på bilden ovan. Där finns även smycken, glas, elfenbensföremål, vapen, guld- och silver-föremål som familjen samlat ihop under 850 år.

Några ovanliga karaffer på bilden ovan.

I biljetten ingick även en guidad tur inne i borgen. Stod inne på borggården och väntade på den engelsspråkiga turen. Såg och hörde en hel del intressant på turen som tog cirka 1 timme.

Då vi var klara med borgen så hade regnet upphört för längesen. Vi promenerade tillbaka till parkeringen. En italiensk turist var bussig och knäppte kort på oss framför borgen.

Blev ganska sent, så vi tänkte bara åka några mil. Hade dock lite otur med massor av ”umleitung” och avstängda ställplatser. Till slut stannade vi på en gratis ställplats i Dillenburg, där vi gjorde en sen kvällsmat.

Dagens etapp var på cirka 25 mil (och var ungefär enligt blåa linjen).