Knysna till St Francis Bay

2016-12-01

Tog lite mer tid på oss för frukosten idag.

Tog ett kort på det stora huset där restaurangen/matsalen ligger.
Vårt rum var på 2:a våningen i det mindre huset som skymtar till vänster.

Var dags att åka vidare idag, men innan vi lämnade Knysna åkte vi bort till ”Knysna East Head”. Därifrån har man en bra utsikt mot ”Featherbed Nature Reserve”, som är privatägt. (Dock kan man gå på en guidad vandring där.)

Åt andra hållet såg man delar av Knysna Lagoon.
Vårt pensionat ligger bakom udden till vänster.

Som man ser på bilden ovan stod vi ganska högt upp. De 2 mörka föremålen precis vid vattenkanten, i mitten av bilden, är 2 ungdomar som låter sig översköljas av vågorna. (De var fullt påklädda och tjoade och skrattade.)

Åkte ner till stranden, där vi såg en ödla som låg i solen och slöade.

Enda människan vi såg där var en man som satt och fiskade.

Åkte upp på N2 igen och fortsatte österut.

Då vi närmade oss Tsitsikamma nationalparken blev vädret sämre igen.

Man passerade en vägtull för att åka igenom parken på N2. Fanns mindre vägar som gick över ett pass istället, men det såg ut som om de var avstängda.

Tydligen har man problem med babianer, vi såg många skyltar som den på bilden ovan.

Vägen gick fram genom ett böljande landskap, med många kullar.

Vädret hade blivit bättre så för att få en liten paus i bilåkandet svängde vi ner mot Stormsriver.

Där bokade vi 1 timmes segwayutflykt med Segway Tours.
Först fick vi åka runt på en bana för att lära oss hur en Segway fungerar. Efter ett tag hade vi full koll och perfekt balans.

Då fick vi åka ut ur samhället och ut på småvägar i skogen. Vi var 4 stycken som åkte på led efter en guide. Bettan gasar på genom skogen på bilden ovan.

Sen fortsatte vi till rastplatsen vid en bro som går över Stormsriver , där vi stannade och köpte några burritos. Knäppte ett kort på bron innan vi åkte vidare.

Lämnade N2 och åkte på mindre vägar mot St Francis Bay.
Tror att vi åkte precis intill en kåkstad en liten bit.

Inne i St Francis tyckte vår Navigon att vi skulle ta in på en smal grusväg som inte verkade leda nånstans. Men efter att ha skumpat fram på den smala dåliga vägen ett tag var vi framme vid Dune Ridge Country House. Frågade Suzette, den pratglada husfrun, om det fanns någon annan väg. Men det var enda vägen dit.

Blev visade till verandan där vi satt i skuggan och fick smaka en svalkande roiboslemonad. Einar tyckte lemonaden var jättegod, Bettan var inte lika förtjust.

Utsikten från verandan på bilden ovan.

Gick runt och tittade lite innan vi blev visade till det stora huset där vi skulle bo i. I sovrummet fanns en stor dubbelsäng, med moskitnät, där man kunde slöa lite innan middagen.

Vi gick bort till baren i det stora huset och beställde varsinn GT av bartendern. Han gav oss prov på hur det kan låta då man pratar ”xhosa”, ett afrikanskt språk med många olika klickljud.

Vi talade om för Suzette att vi måste åka väldigt tidigt nästa morgon och då ordnade hon varsitt frukostpaket att lägga i kylskåpet.
(Betydligt enklare lösning än man kommit på då vi bodde i Knysna.)

Ovan ser man ungefärliga resvägen den här dagen.