Köln till Zell

2019-08-18

Hade regnat en hel del under natten och himlen var gråmulen. Vi tog paraplyer med oss då vi gick iväg för att titta på den stora Kölnerdomen.

Gick utefter Rhen mot staden.

Låg flera stora kryssningspråmar utefter floden. De som hade åkt med pråmen närmast på bilden hade alla fått likadana cyklar och skulle tydligen få cykla utefter Rhen. Vi såg att pråmen gav sig av utan turister efter ett tag.

Var rätt mycket turister utanför domen.

Einar framför ingången.

Inne i domen var det högmässa. Var ganska mäktigt när kören och församlingen sjöng psalmer.

Fönstren inne i domen var vackert utsmyckade.

Tog en lite annan väg tillbaka förbi en massa marknadsstånd där man redan på morgonen kunde få både mat och dryck. Tyckte att det var lite lustigt att man handlat vinet från vinkooperativet i Mayschoß (som vi ofta har besökt).

Man kunde åka över floden i en linbana, men vi tyckte att vädret inte var så roligt att vi ville testa detta.

Fortsatte ner mot Zell, vid Mosel. Till en början gick resan ganska bra, tills vi skulle åka upp på en motorväg. Påfarten var avstängd, så vi åkte då mot nästa påfart som också var stängd. Visade sig till slut att hela motorvägen var avstängd. Vi hade bestämt att vi skulle åka utefter Mosel på vägen ner till Zell, hade nog gått fortare om vi istället tagit närmaste vägen. Fast vi hade ju inte bråttom. Blev extra spännande när vi kom till Ernst där det var vinfest. Huvudgatan var avstängd så man fick åka uppför sluttningen och till slut åkte vi på en mycket smal ”väg” mellan alla vinrankorna.

Till slut var vi i alla fall framme vid ställplatsen i Zell, och hittade en fin plats precis vid Mosel. Firade detta med lite bubbel.

Dagens etapp var på 19 mil.
Uppställningen kostade oss 7 Euro/natt, utan el.