Malmö till Trelleborgs GK

2008-07-11

Trots att vi kom sent i säng och Linus vaknade 05:20 såg våra värdar ganska glada ut, som man ser på bilden nedan.

Efter frukosten var det dags för avfärd. Vi åkte till Biltema för att försöka få tag på en extra fjärrkontroll till billarmet (den ena funkar lite dåligt trots batteribyte). Det fanns dock inga såna produkter där. Einar försökte få tag på en signalförstärkare till bilantennen, eftersom radion börjat funka dåligt. De hade inga såna heller så vi åkte till BRL, där man kom fram till att det är antennen som är dålig (gammal och rostig). Vi köpte en ny (som inte ser riktigt rätt ut för enkel montering) och åkte tillbaka till Biltema för att se om det fanns någon billig skruvdragare som vi kunde borra lite nya hål med. Hittade en bättre antenn och en jättebillig liten skruvdragare som levererades med massor av bits, borrar och hylsor. Så vi lämnade tillbaka den andra antennen till BRL. Sen var det dags för lunch, som vi åt på det stora köpcentret. Efter lunchen kom vi fram till att det är bättre att åka till Danmark (och Tyskland) i slutet av september istället. Då har ju Eva och Dennis flyttat till Köpenhamn, så vi kan se hur deras nya hus ser ut. Efter lite bläddrande i golfhäftet bestämde vi oss för att åka till Trelleborgs GK (beskrivs som en svensk ”seaside” bana) där det fanns uppställningsplats för husbilar/husvagnar. Det var enkelt att hitta till klubben. Vi bokade en tid till nästa förmiddag. Pratade med en man på golfklubben som tipsade om ytterligare banor i närheten. Han berättade att ett av hålen kan kräva allt ifrån en ”pitch” till en ”spoon” för att nå fram beroende på hur mycket det blåser.

Det såg verkligen platt och blåsigt ut på golfklubben så det skulle nog bli en intressant runda. Uppställningsplatsen var belägen 5 minuters promenad från klubben och var helt ok (70 kronor inklusive elström).

Ovan syns utsikten från husbilen.
Efter ett tag kom det ett husvagnsekipage (från Karlstad) som gav oss tips på fler banor. Sen var det dags att försöka byta bilantennen. Det blev ingen enkel övning. Bara att få loss den gamla var ett helt företag. För att få dit den nya var vi tvungna att lossa framskärmen lite. Trots det tappade Einar ner ett gäng muttrar och brickor innan antennen var på plats. Men det var strålande sol och en lagom vind blåste från havet, så det var hanterbart. Firade ett lyckat resultat med en iskall ”corona” (smakade otroligt bra). Efter lite slappande kollade vi väderprognoser och nyheter på SVT’s websida, och tittade sen på en Stieg Trenter film.