Mayschoß

2016-08-01

Idag värmde solen bra redan på morgonen, men det hade bara varit 11 grader varmt på natten.

Vi passade på att flytta oss lite, så att vi fick ett eget litet “torg” mellan bilarna.

Sen var det dags för ett träningspass för Sandra och Stefan.
(Sandra ville vara i form till Lidingöloppet.)

Einar nöjde sig med att springa/gå upp till borgruinen, “Saffenburg”.
(Ganska jobbigt ändå, eftersom det var 110 höjdmeter på en relativt kort sträcka.) Man har en skaplig utsikt där uppifrån.

Tog cyklarna till nästa by, Rech, för att prova lite vin. Stannade hos weingut Adolf Schreiner, där dottern i familjen pratade mycket bra engelska. Det var riktigt trevligt, fast då det var dags för fotografering kom allvarliga minerna fram.

Vi cyklade därifrån med välfyllda ryggsäckar och cykelväskor.

När vi kom tillbaka gjorde vi lunch och slöade ett tag. Sen var det dags att gå till världens äldsta vinproducent, Winzer Genossenschaft, och prova mera vin. Provade både rött och vitt vin.
När vi väl bestämt oss och skulle betala frågade damen som servat oss om vi ville prova “sekt”. (Sekt är deras variant av “champagne”.)
Det var också riktigt gott, så det blev lite mer shopping.
Vi handlade så mycket att vi fick låna 2 pirror för att få med oss allt till husbilarna.

På kvällen råstekte vi potatis utomhus, som passade perfekt till det vi lagade på grillen.