Mayschoß

2019-08-21

Lite ruggigt ute på morgonen så det blev frukost inne i husbilen.

Hörde ett otroligt skrammel utanför och såg att man klippte gräset med en liten grävskopa med klippagregat.

Sen cyklade vi bort till Dernau för att besöka vinoteket Dagernova. Provsmakade lite och bestämde vad vi skulle köpa. Kom överens om att komma med husbilen dagen efter och hämta upp det vi köpt. Såg att det fanns en camping/ställplats i Dernau och funderade på att testa den nästa gång vi besöker Ahr-dalen. Ställplatsen i Mayschoß har vi ju testat många gånger och den har sina brister (fast man står ju nära vindruvorna).

Fortsatte till Ahrweiler. Där har man stängt alla gator innanför den gamla stadsmuren för biltrafik. Tycker att det är ganska trevligt att gå där fast det är lite ”turistigt”. Satte oss ner vid ett litet matställe och åt några pizza-slice.

Gick runt ett tag bland alla butiker/restauranger på de smala gatorna. Tog ett kort på ”stadsporten” innan vi gick bort till cyklarna.

Cyklade tillbaka mot Mayschoß. Konstaterade att vattennivån i Ahr var väldigt låg.

Framåt eftermiddan gick vi bort till vinkooperativet i Mayschoß för att prova lite mer rödvin.

På kvällen var det dags att laga mat.

Blev ett kort från ovan också, innan solen gick ner. Vi hade läst på en informationstavla att det skulle vara fest i byn om några dagar och tror att det var orsaken till att det var så många ekipage på ställplatsen. Stod även några husvagnar där (väldigt ovanligt på en ställplats).