Mayschoß till Burgen

2015-07-30

Lämnade Mayschoß och åkte mot Boppard, som ligger utefter Rhen. (Precis som man sagt på husbilsfirman fungerade fotsteget normalt nu.)

Stannade på vägen för att handla lite smågrejor, Einar gick in i en affär som hette Rossman. Tanken var att han skulle köpa hushållspapper, juice och yoghurt. Visade sig att de hade 100-tals olika hårfärgningskit, färgat toalettpapper med olika dofter och andra udda produkter. Som tur var fanns en Aldi-butik intill, så det löste sig.

Framme i Boppard åkte vi upp till Jakobsberg Golfanlage för att kolla om det fanns någon ledig tid. Fick en tee-tid och gick till husbilen och plockade fram golfgrejor och bytte om.

Bettan gör sig ordning för att slå ut på hål 2 på bilden ovan.
Som man ser är vädret helt ok.

Men redan på hål 3 (ett ganska långt par 3 hål) börjar molnen torna upp sig. Det växte ett gigantiskt bestånd av solrosor mellan tee och green.

Då vi slog ut på hål 5 började det duggregna, men vid hål 7 hade det slutat.

Då det var dags att slå ut på hål 10 började himlen se mörk ut igen. Kom en lite kraftigare skur den här gången, men den var inte så långvarig.

På bilden ovan, tagen vid hål 12, ser man att vädret var helt ok igen. Faktiskt så var det mest sol under resten av rundan och absolut inget mera regn.

Efter en dusch på golfklubben åkte vi mot Moseldalen.

Stannade i Burgen vid en ställplats som vi besökt förut.

Dagens etapp var på cirka 12 mil.