Mayschoß till Jakobsberg GC och sen vidare till Burgen

2018-07-04

Vi ringde Jakobsberg Hotel- & Golfresort eftersom de också var med i golfhäftet. Så vi åkte mot Boppard, medan Sandra och Stefan skulle till Koblenz för att besöka Canyon och även cykla ett mountainbike spår.

Vi kom fram till golfklubben i god tid. Hade kollat väderprognoserna och de sa 28% chans för åskväder. Kollade med dem i receptionen och de kunde inte svara på om det var större eller mindre risk.

Gick bort till hål 1 och slog ut. Banan påminde tyvärr lite om Ribe Golf Klub vad gällde färgen och skicket på fairway (hård och sönderbränd).

Då vi skulle slå ut på hål 2 kom det ett lätt duggregn. När vi kom till hål 3 hörde vi åskmuller långt långt borta. Regnet hade lugnat ner sig och vi hörde inget muller då vi slog ut på hål 6. När vi skulle spela in mot green på hål 6 såg vi en blixt och hörde en gigantisk knall.
Skyndade oss till åskskyddet vid green till hål 6. Fick sällskap inne i åskskyddet av en amerikan från Florida.

Blixtrade och dundrade en del, men det var hela tiden minst 6 sekunder mellan blixt och åskknall. Plötsligt började det hagla och vi konstaterade att det nog skulle ta ett tag innan vi kunde fortsätta.

När åskvädret väl dragit förbi spelade vi klart hål 6. Var en hel del vatten kvar på banan.

Tog ett kort på åskskyddet innan vi gick till nästa hål.

Vi har spelat banan förut och blir inte lurade av de två statyerna på hål 11.

Himlen blev hela tiden ljusare, nackdelen var att det var så fuktigt i luften att man svettades rätt rejält. Trots åskväder och klibbig värme spelade vi bägge inom buffertzonen.

Efter duschen gick vi till restaurangen och beställde schnitzel. Blev ganska besvikna över att det var små och ganska smaklösa portioner. (Var betydligt bättre då vi åt där för ett antal år sedan).

Pratade med Sandra och de var rätt möra efter cykelturen och skulle övernatta i Koblenz. Vi åkte till en ställplats i Burgen, som vi stått på tidigare.

Dagens etapp var på drygt 12 mil.