Morgongåva till Idre

2011-07-24

Tog det lugnt på morgonen och lämnade Morgongåva vid 11-tiden.

Som man ser på bilden var himlen grå och solen syntes inte (men inget regn). Åkte genom några regnskurar innan vi stannade på en fin rastplats i närheten av Leksand. Dukade upp fika i vår husbil och hann sätta oss innan det började ösregna. Som tur var slutade det ganska snart, så ingen blev blöt av att byta bil. Bestämde oss för att försöka komma till Idre innan vi stannade för natten. Ganska bra väder att resa i, men trist om man ville fotografera. Svängde in på Näsets camping strax innan 6 på kvällen. Ställde upp husbilarna och gick runt och tittade lite. De som campade här sa att det regnat en hel del, och säkert skulle komma mer ganska snart.

Sandra och Stefan hade med sig cyklop och neoprentröjor så de hoppade i den ganska kalla Idresjön (+12 grader). Vi andra nöjde oss med att stå på stranden och titta. Efter badandet var det dags för mat. Vi hade dukat ute. Hann nästan få ut allting innan det började regna.
Vi vevade ut markiserna så att de gick omlott, då behövde ingen bli blöt (fast vi satt ute i regnet). Alla tyckte att det var otroligt gott med hemlagade köttbullar. Efter maten slötittade vi lite på TV innan det var dags att sova. Campingen kostade 200 SEK.

Dagens etapp var på 37 mil.