Neef till Enkirch

2010-07-14

Strålande sol som vanligt. Ing-Britt köpte frukostbröd åt oss allihop, från brödbilen som kom till ställplatsen på morgonen.

Bettan mumsar på ett gott bröd, till frukost.

Efter frukosten vilade vi en stund. Einar lyssnade på musik (sa han i alla fall).

Lämnade ställplatsen och åkte vidare nedåt. Stannade till i byn Alf, där det fanns en ”spottande” staty. Åkte sen vidare till Zell, eftersom vi gärna ville handla hos weingut Theo Engel.

På vägen till vinbutiken stannade vi och köpte glass. Einar’s glass kallades lasagne.

Bettan tog ”African blech”, den var absolut störst. Efter glassätandet gick vi för att prova och köpa vin hos weingut Theo Engel. Damen i butiken kände igen oss sen förra året. Efter vinprovningen frågade vi om det fanns någon livsmedelsaffär i närheten och fick tips om ett köpcentrum.

Man åkte upp för sluttningen mitt emot Zell och fick en fin utsikt. Stannade och tog ett kort. Åkte vidare och stannade till i Pünderich, eftersom det skulle finnas en ställplats invid Mosel där. Vi hittade den inte. Stannade istället på en jättestor ställplats i Enkirch. Ville inte stå närmast floden, utan valde istället skugga under några valnötsträd.

Dukade upp en sillunch, som smakade jättebra i värmen (drygt 32 grader). Ett par Caravanare från Falun kom förbi, och vi pratade lite om resmål utefter Mosel och i Europa.

Efter lunchen satt vi och slöade i skuggan då det började blåsa lite grann. Bettan han säga ”nu kommer regnet” och sen kom enorma vindbyar in över oss. Ing-Britt och Mats bord blåste iväg och våra öppna fönster skallrade rejält. Vi kastade oss in och stängde fönster och takluckor. Hann, som tur var, stänga innan nåt blåste sönder. Sen kom ett rejält skyfall och det blixtrade och mullrade på samma gång ett bra tag. Efter skyfallet gick en dam runt med en stort husbilsfönster som kommit flygande genom luften. På en annan husbil hade en taklucka blåst bort i vinden, man hade satt ett paraply där istället. Damen bredvid oss berättade att de råkat ut för samma sak i måndags. Tyvärr hade de inte varit på plats då, så deras markis hade knäckts och landat på taket, trots stormlinor. Temperaturen blev dock riktigt behaglig efter åskvädret, bara runt 26 grader.

Vi duschade och gick till byn för att äta middag. Tog ett kort på ställplatsen (man ser kanske 20% av den).

Hittade en mysig liten restaurang, Zum Weinstock, mitt inne i byn. Herrarna beställde in varsin öl medan damerna tog in rödvin, som var riktigt gott (syns på de glada minerna). Vi åt en god middag med god dryck till och avrundade sen med rejäla glassportioner (gick på 27 EUR).

Vandrade sen genom en öde by hem till ställplatsen, tror att de flesta kliver upp tidigt och åker till vinraderna. Tog ett kort på en tom huvudgata.

Avslutade kvällen med 1 glas whisky, för att hjälpa till med matsmältningen, utanför husbilarna.

Dagens etapp var på 2,5 mil.