Rüdesheim till Urzig

2005-07-29

Efter en otroligt varm natt bestämde vi oss för att lämna Rüdesheim för den här gången. Moseldalen kändes lockande när vi ändå var i närheten, så vi åkte västerut. Färden gick mot Trier, när vi kom fram till den lilla byn Schweich svängde vi ner och åkte utefter Mosel. Efter att i lugn och ro passerat ett antal små samhällen kom vi fram till Urzig.

Vi hittade en fin stellplatz vid floden.

Större delen av byn låg uppe i sluttningen ovanför floden.

Precis som i Rüdesheim fanns det vinstockar överallt, druvorna var inte mogna här heller. Vi hittade ett hus där det stod att man kunde köpa vin, så vi gick in. Det var en gammal man, som inte pratade något annat än tyska, som tog emot oss. Han berättade massor om vintillverkning förr och nu. Han var lite upprörd över att hans son infört skruvkorkar. Vinerna som vi smakade var mycket goda och vi köpte en hel del flaskor.

Mannens fru visade oss vinkällaren som var sval och skön i värmen.
Hon berättade att en hel del människor hade köpt deras viner, men lät dem ligga kvar i källaren. De kom förbi någon/några gånger om året och hämtade några flaskor. Värmen slog emot oss som en het vägg då vi kom ut i solen igen. Nerlastade med vinflaskor gick vi ner till husbilen.

Det stod en lite annorlunda husbil på parkeringen bredvid stellplatzen.
Resten av dagen tog vi det lugnt i värmen.