Ruhpolding till Bled

2006-07-30

Fint väder och blå himmel ute då vi åt frukost.

Gott om plats på ”stellplatzen” vid gasthof Ortnerhof, där vi övernattat.

Det var soligt och varmt ute så vi gick runt och tittade lite i Ruhpolding.

Husen var typiska för alpbyar och man hade enorma mängder blommor på alla balkonger. (Vi hade ingen aning om syftet med stången i mitten av bilden.) Det blev dags att byta kartprogram i datorn innan vi fortsatte, eftersom Route 66 slutade vid Österrikes gräns mot Slovenien. Naturligtvis hade vi även vanliga papperskartor med oss. Det var faktiskt de som vi använde mest. Vi fortsatte ner genom Österrike in i Slovenien. Det var tur att Sandra körde då vi kom in i Slovenien. För det första vi såg var 2 MC-poliser, med radar, som stod i ett par buskar efter en kurva.
(Det är ju så att, ju längre man haft körkort desto slarvigare blir man med att hålla hastigheten.)

Vi fortsatte till en ganska fullsatt camping i Bled.

Det var både soligt och varmt så vi passade på att bada i en sjö bredvid campingen. Einar (i mitten av bilden) tyckte det var otroligt skönt med ett dopp.

Efter badet promenerade vi runt och knäppte lite kort. Vi funderade över hur mycket jobb det varit att bygga upp kyrkan på den lilla ön, mitt i sjön. Åt en god middag på restaurangen vid campingen (det var mycket folk där också). Träffade sen ett svenskt par, på väg hem, som gav oss tips på sevärdheter. Kom i säng ganska sent, eftersom det var otroligt varmt och mycket folk i rörelse hela tiden.