Sensommarresa 2021 v.39

Efter avslutad frukost var det dags att fylla på lite i kylskåpet. Var varmt och skönt ute, så vi tog cyklarna och följde cykelvägen utefter vattnet.

Såg att det fanns alternativ för den som inte ville gå eller cykla.

Den lilla marinan som syns på bilden cyklade vi förbi, ligger i den del av sjön som kallas Havel.

Vet inte om vi hittade närmaste vägen eller närmaste affären, men efter cirka 6km cykeltur var vi framme vid ett litet köpcenter.

På vägen tillbaka stannade vi vid ”Strandbar im Hotel am Havelufer”, som ligger nära marinan vi cyklade förbi tidigare. Cykel/gångvägen går mellan vattnet och strandbaren. Betyder att man har lagt ut väldigt mycket sand för att få rätt känsla.

Var helt ok att ta en liten paus och ta sig något att dricka. Cyklade tillbaka till husbilen och plockade in sakerna i kylskåpet.

Hade läst att campingen skulle ha en egen ”recreation area”, med sandstrand, så vi tog cyklarna för att leta efter den.

Var inte alldeles enkelt att hitta den, men vi lyckades till slut. Var inte så stor, men man kunde absolut doppa sig om man ville. Vi skippade badet och tog oss tillbaka till husbilen.
Satt ute och tog det lugnt resten av dagen. Framåt kvällen tittade vi på SVT-play, för att få lite nyhetsuppdateringar.

Fyllde färskvatten innan vi åkte vidare norrut. Tankade i Werder och åkte sen upp på A9.

Klockan 13:29, när vi hade ca 15 km kvar till Rostock, slog vägmätaren om till 66666 km.

Stannade vid Calle i Rostock, för att handla lite. Vi ringde till Ostsee Golf Resort Wittenbeck och bokade golftid nästa morgon. Frågade också om det gick att övernatta på golfklubben med husbil.

Fortsatte till golfklubben där vi ställde upp bilen på den del av deras parkering som var grästäckt. Fanns ingen möjlighet till elanslutning, men vi hade ju gott om gasol för att värma upp husbilen och solcellerna laddade batterierna.

Gick upp och tittade lite på banan, och den såg ok ut från 1:a tee tyckte vi. Åt middag inne i husbilen och duschade sen i husbilen, eftersom det inte fanns duschmöjligheter på klubben (de hade bara ett provisoriskt klubbhus).

Blev några mil den här dagen.

Vi hade golftid 08:10 och klev upp tidigt. När vi tittade ut såg det ut som om det var frost på gräset, men det var bara extremt mycket dagg. Fast det var bara 6 plusgrader ute.

Var fortfarande riktigt kyligt då det var dags att slå ut på 1:a tee. Vi såg inga andra golfare någonstans, så vi hade banan för oss själva i början.

Efter ett tag började solen lysa, och värma, så att man nästan blev bländad av all dagg i gräset. Syns kanske inte i bilden ovan, men banan var väldigt kuperad med små ”dyner”. Påminde väldigt mycket om banan Pines vi spelat i Turkiet, den banan ligger vid hotell Sueno i Belek.

Efter några timmars spel var det betydligt varmare ute. Då rundan var avslutad gick vi direkt till husbilen, eftersom man lovat regn vid 12-tiden. Hann precis packa in allt i bilen och sen kom regnet. Vi tyckte att banan var fin men att det provisoriska klubbhuset inte var mycket att ha.

Fortsatte sen mot Stellplatz Elmenhorst, som det tog ett tag att hitta eftersom adressen vi fått var fel. Det regnade en hel del då vi kom, men det upphörde efter några timmar. Då gick vi till zum Froschkönig, där vi åt middag. Den här dagen var det dags att definitivt byta till långärmad tröja och långbyxor, vilket kändes ovant. Med undantag för några golfrundor hade vi haft bara armar och ben på dagarna sen den 9 september, då vi lämnade Sverige 3 veckor tidigare.

Var inte så långt att åka från golfklubben till ställplatsen.

Dags att lämna Tyskland för den här gången. Vi var lite oroliga för kraftig sjögång, eftersom det blåst rejält i några dagar. Var i alla fall inga problem att hitta till färjeterminalen.

När vi checkat in och stod och väntade kom färjan Drotten från Hansa Destinations in. Den trafikerade den ganska nyöppnade rutten mellan Nynäshamn och Rostock. Färjan hade bara ramp i aktern, så den vände utanför hamnen och backade sen in i en smal passage med ganska bra fart.

När vår färja kom in i hamnen funderade vi lite över det höga röret som sitter i mitten av båten. Det är ett rotorsegel, som man installerade på M/F Copenhagen 2020 för att minska utsläppen av CO2.

Då vi kom ut på öppet vatten gungade det ganska bra och man fick planera sina steg lite grann. Var ändå betydligt mindre sjögång än vi räknat med. Efter ett tag fick vi höra förklaringen: man meddelade i högtalarna att färjan skulle bli cirka 30 minuter försenad, eftersom man sänkt farten för att det skulle bli en behagligare överfart. Vi hann utan problem med att äta en sen lunch och handla lite godis innan det var dags att köra vidare i Danmark.

Regnade lite på oss och strax innan Ringsted såg vi en fin regnbåge, som hade sin början vid en viadukt.

Efter ett tag passerade vi en trafikolycka i motgående körriktning. Var en massa räddningsfordon på plats och motorvägen var avstängd. Kön på andra sidan var säkert en mil lång.

Vi kom fram till Ledreborg Palace Golf Club som har en bana som är ritad av Nick Faldo. Vi letade uppställning med el, men hittade ingen och receptionen var stängd. Frågade i restaurangen, men förstod inte svaret riktigt. Var inget problem att stå utan el, så vi ställde oss helt enkelt på parkeringen.

Vi bytte land den här dagen.

Vi fick sova ostört på parkeringen och åt frukost i lugn och ro. Sen gick vi upp och kollade om det fanns golftid för oss. En mycket vänlig dam i receptionen hjälpte oss med att boka tid och vi fick även sätta batterierna till våra elvagnar på laddning hos henne. Fick höra att man skulle kunna få el från en laddstolpe för elbilar, som finns bakom restaurangen. Einar gick bort till drivingrange och slog lite innan rundan. (Det var gratis bollar på drivingrange.)

Var ganska långt att gå till 1:a tee, så vi fick upp värmen lite. I början av rundan var det mulet och blåste kalla vindar. Bettan på väg att putta på hål 5 på bilden ovan.

Efter ett tag sken solen och det blev riktigt varmt. Banan var ganska trevlig, fast det var lite dolda hål även här. Dessutom var det enorma mängder bunkrar. Vi fick bägge två chansen att öva på bunkerslag.

Einar på väg att spela in på hål 18.

Inte helt oväntat hamnade bollen i en bunker. Var dock inga problem att komma ur bunkern eftersom det var fin sand och Einar hade slagit många bunkerslag innan.

Efter en blåsig runda var det skönt med en dusch. Vi var glada över att vi inte åkte färja den här dagen, eftersom det blåste betydligt mer. Einar pratade lite om banan med en man och han trodde sig ha hört någon gång att det var 105 bunkrar på banan. Vi plockade ihop och åkte mot Bagsværd, för att hälsa på Eva och barnen. Något som vi verkligen såg fram mot, pandemin hade ju gjort att det inte blev något Danmarksbesök på sommarresorna 2020 och 2021.

Vi blev väl mottagna då vi kom fram. Provade att parkera på några olika ställen, men valde till slut att ställa oss på Eva´s parkeringsplats. Vi fick ta bort cyklarna för att få plats.

Om man stack upp huvudet genom takluckan på husbilen såg man Eva´s trädgård, på andra sidan planket. Vi gick husesyn i det mysiga gamla huset. På kvällen bjöd Eva på nygrillat kött till middag. Vi var lite trötta, så det blev inte så sent.

Var inte så långt att åka från golfklubben till Bagsværd.

Nästa dag var det mulet och regnigt, men vi gick i alla fall till en affär i närheten och handlade middagsmat.

Konstaterade att det inte gick att köra husbilen så mycket närmare Eva´s plank.

Var regnvått på gatorna och fast det inte var så långt mellan husbilen och huset var det nästan så att man behövde paraply när man gick den korta sträckan.

Hade en lugn kväll med burritos till middag och sen spelade vi lite spel.

Dan efter blev det foto på Linus, Ida och Eva innan vi gav oss iväg mot Sverige.

Då färjan lämnade Helsingör var det gråmulet och ganska blåsigt. Resan över är ju inte så lång, så det spelade mindre roll att det gungade lite.

Vid Kungsrasten, som ligger i höjd med Båstad, är det rejäla backar.

Bara en timme senare var det fina vädret borta och regnet vräkte ner.

Framåt sena eftermiddan var vi framme vid Sjögärde GK, där vi bokat golftid följande dag via nätet. Uppställningsplatsen var på gräs, men det regnade rätt mycket och det såg väldigt blött ut så vi ställde upp husbilen på asfalten istället, men swishade avgiften för uppställning eftersom vi kopplade in el. Då vi ställt oss på plats kom en man i bil och hälsade oss välkomna. Han berättade att banan var stängd, eftersom man haft rejäla skyfall. Vi fick också reda på att nästan alla banor i närheten också var stängda och väldigt blöta. Fick höra att västkusten fått riktiga skyfall några dagar tidigare.

Bytte land igen den här dagen.