Smögen till Eda GK

2008-07-18

Vi hade tagit det lugnt och checkade ut från campingen vid 12-tiden. Åkte ner mot Hunnebostrand och tittade, Smögen var vackrare.

Det var fortfarande Norge som gällde, så vi åkte uppåt och passerade en del annorlunda vyer. När vi stannade utefter vägen, för att fika, kom en fågelunge inflygande i husbilen. Einar hade lite bekymmer med att få ut den, men lyckades till slut utan att någon kom till skada. Vi ville spela lite mer golf i Sverige innan vi passerade gränsen. Valet föll på Eda GK, några mil väster om Arvika. Den ligger vackert med utsikt över sjön Hugn. Vi hade lite problem att hitta rätt och kom in på en smal lerväg som gick brant uppåt och slutade i ingenting

Det var fin utsikt därifrån också. Efter att ha åkt tillbaka, genom ett par 4 hål och ett par 3 hål så kom vi rätt. Uppställningsplatsen var helt ok, men 150 kronor/natt med el var dubbelt så mycket som näst dyraste stället. Fick en konstig förklaring till det höga priset: klubben hade ont om pengar. Vi trodde att det knappast skulle locka fler gäster om man tog överpriser.

Vi hade i alla fall en vacker utsikt från husbilen. Bokade tid nästa morgon och hoppades att det inte skulle regna. Vi hade åkt igenom några riktiga skyfall på vägen till golfbanan. Det kom en husbil till, vi kollade med dem om de hade tips på resmål (och golfbanor.