Sommarresa 2023 v.26

Nu var det dags för en liten sommarresa. Vi skulle träffa Sandra, Stefan och Wilma i Högbo bruk på fredag kväll för att ha en helg med MTB-cykling och trevligt sällskap. Stefans föräldrar och några kompisar till dem skulle också komma, så vi såg verkligen fram emot att åka dit. Eftersom Högbo GK ligger i närheten åkte vi redan på torsdag, för att kunna spela en runda innan de andra skulle komma. Blev förvånade då vi åkte igenom en regnskur i närheten av Gävle, hade ju inte regnat på många veckor. Övernattade på ställplatsen i Högbo bruk.

Dagens resa var på knappt 15 mil.

Förra gången vi var där fanns toa och dusch i röda huset i bakgrunden, men nu höll man på att renovera p.g.a. vattenskada. Man hade ställt dit en barack med 3 duschar/toaletter som ersättare.

Tog ett kort på Ålhusdammen innan vi gav oss iväg mot golfbanan.

Vi fick sällskap med 2 hemmaspelare. Konstaterade att banan inte var i så bra skick, förstod varför det var reducerad greenfee. Syns på bilden ovan att fairway var torra och bitvis utan gräs. Tyvärr kom det ett riktigt skyfall då vi var på hål 17.

Var skönt att sätta sig under markisen och torka efter rundan. Sen satte vi oss under markisen hos Anne och Thomas och pratade. Hördes åskmuller och det kom några småskurar.

Dan efter såg vi varför det inte var några som badade i Ålhusdammen. (Vi hade sett någon som tog vattenprover där dan innan.)

Blev en hel del cyklande i MTB-spåren, så på kvällarna hängde det kläder på vädring lite överallt.

Nästa dag gick Bettan och Annette med Wilma och tittade på djuren som fanns i närheten medans de andra var ute i MTB-spåren.