Tandådalen januari 2020

Lugn nyårsdag med promenad bort till Hundfjället tillsammans med Sandra, Stefan, Wilma och Anette.

Wilma fick sitta i bärstolen som testades för första gången. Verkade som om hon trivdes med att sitta så att hon hade bra uppsikt. Vi skulle köpa broddar åt Bettan, eftersom det var riktigt isigt och halt på många ställen. Tyvärr hade de sålt slut i Stadium butiken. Vi gick tillbaka till Tandådalen och hittade broddar i Skistar Concept Store. Sen blev det vintersport, på TV.

På eftermiddan blev det en vacker himmel då solen gick ner bakom fjällen.

Blåste en hel del redan på morgonen och mojnade tyvärr inte.

Blev i all fall en runda i längdspåren. Var mycket folk som åkte Kalven runt, vilket även märktes vid Lindalens fäbod där många våffelsugna stannade.
Konstaterade att vanliga rundan som består av Kalven + elljusspåren numera var 15,9km (mot tidigare 16,3km), eftersom man gjort parkeringen vid Hundfjället större.

Framåt eftermiddan gick vi allihop bort till Tandådalens värdshus för lite after-ski. Var inte så hög musik, men Wilma hade garderat sig.

Två som fått varsinn öl.

Fanns annat också att dricka.

Tog bara varsitt glas innan vi gick tillbaka till campingen. På kvällen blåste det upp ännu mer. Ruskade ordentligt i alla ekipagen på campingen.

Klarnade upp och blev soligt, men fortfarande blåsigt, så det blev lite mer utförsåkning dan efter. Rejält isigt i backarna i början, men framåt lunch var det lite mer uppåkt.

Fick lite tid över och åkte bort till nya flygplatsen. Var ganska öde, eftersom det bara går/kommer flyg på torsdagar och söndagar.
På kvällen gick vi allihop till Ubbes och åt middag.

Dan efter blev det en runda i längdspåren. Snöade lite i början, men mot slutet av rundan var det rejäl snöyra.

När det var dags att åka hemåt hade det inte blivit så mycket skoterturer, eftersom det varit mildväder och man inte kunnat köra med maskinerna på lederna för att jämna till alla pucklar. Hemresan gick helt problemfritt.

Åkte upp igen senare halvan av januari. Överaskande att det var så lite snö ute i terängen på vägen upp. Vasaloppsstarten såg inte helt bra ut, var massor av vatten och blötsnö där.

I Tandådalen var det i alla fall snö, men det hade sjunkit ihop rejält efter allt töande. Var lite isigt på vägarna inne på campingen.

Dan efter var det fint väder och temperatur runt nollan. Blev lite längdåkning i fina, men lite hala, spår. Enda riktigt dåliga biten var elljusspåret vid Hundfjället.

Dan efter blev det utförsåkning i bitvis mycket isiga backar. Efter lite letande gick det dock att hitta backar som var riktigt bra.

Efter lunch blev det en skotertur på riktigt jämna skoterleder. Kortet ovan är taget innan Hemfjällstugan, flaggstången syns lite till höger om mitten.

Har nog inte hänt förut att inga andra skotrar stått på parkeringen utanför Hemfjällstugan. Var dock inte helt öde, eftersom det var en del folk som åkt dit på skidor från Högfjället.

Uppe på Hemfjället blev det ett kort mot NordOst. Om man valde att åka till vänster kom man till Vålbrändan, men fortsatte istället ner kortaste vägen mot Tandådalen. Efter drygt 3 mils skoteråkning var det färdigåkt för den här gången.