Till Haningestrands GK

2008-07-05

Efter att ha varit hemma 1 vecka och spelat lite golf, snickrat och slappat
så kände vi att det var dags att ge sig i väg på husbilssemester. Vi startade från Knivsta lördagen den 5/7 klockan 14:30. Det var ganska fint väder så det kändes lite motigt att sätta sig i en bil, men vi hoppades på några fina dagar när vi inte var ute och åkte.

Vi tog vägen förbi Farsta för att släppa av Sandra. Det blev en snabbvisit i lägenheten som hon och Stefan bor i. Den var större än vi väntat oss och hade en trevlig utsikt. Sen fortsatte vi mot Haningestrands golfklubb där Einar tappat/glömt sina solglasögon i slutet av maj. Som tur var hade någon lämnat in dem i receptionen (vi ringde för några veckor sedan och kollade). När vi svängde ner mot golfklubbarna (Haninge GK och Haningestrands GK) såg vi flera skyltar om att det var RR-show åt samma håll. hmm RoadRacing tänkte vi. Det stod en hel del husbilar vid Haninge GK, som ligger vid Årsta slott. Vi hade sett på nätet att det var golftävling där så vi antog att det var golfare. Vi stannade där och började prata om golf och tävling. Golf ???!!! sa de som hade husbil, vi har haft hundshow här idag och skall strax åka hemåt. Hundrasen var Rhodesian Richback. (Ingen Road Racing show här inte). Vi gick i alla fall upp och tittade på slottet och konstaterade att det var ett riktigt skapligt klubbhus som Haninge GK har. Det var dock tävling även på söndag 6/7 så det fanns inga lediga tider. Vi åkte istället vidare till Haningestrands GK för att hämta Einar’s solglasögon. Tyvärr stängde receptionen 16:00. Så vi bestämde oss för att övernatta vid golfklubben och förhoppningsvis spela lite golf nästa dag.

De har en hyfsad uppställningsplats med trevlig utsikt (se ovan). Vi gick till golfrestaurangen och åt varsin clubsandwich (god och mättande). Strötittade sen lite på TV via webben.