Utflykt till Antalya

2014-03-19

Ingen golf inplanerad idag så efter frukosten pratade vi lite med damerna i receptionen. Vi hade planer på att åka till Belek och kolla läget, men de sa att vi nog borde satsa på Antalya istället. Man fixade en chaufför, som först tog oss till ”Düden Selalesi” (Düden vattenfallet). Var en liten ”naturpark” med några mindre grottor och ett antal vattenfall.

Först gick vi ner i en liten grotta som hade öppningar mot ”insidan” av vattenfallen. Var lite fuktigt där och droppade iskallt vatten från taket, så man ville inte stanna så länge.

Fortsatte sen ner till ”botten” där man hade en bra vy över de 27 meter höga vattenfallen.

Fanns stora håligheter i berget här nere också.

Gick utefter den ganska strida ån/floden och såg att det rann vatten lite överallt utefter berget.

Var lite svettiga då vi kom tillbaka till bilen, eftersom det var klarblå himmel och dryga 25 grader ute. Blev sen skjutsade mot centrala delen av Antalya och hoppade av vid gamla stan. Promenerade runt lite där och konstaterade att det var som ”gamla stan” var som helst i europa. Gamla byggnader och souvenirbutiker varvade med restauranger/barer.

Gick in på en restaurang, med fin uteträdgård, för att få något att dricka. Då vi beställde sa personalen ”ja ja”, men ingenting hände. Frågade igen efter dricka och samma sak igen. Till slut gav vi upp och gick därifrån.

Kom ner till havet och hade en fin utsikt mot Antalya, med Taurusbergen i bakgrunden.

Blev vänligt ”inkastade” på en uteservering och fick äntligen något att dricka.
Tog oss sen på omvägar tillbaka mot mötesplatsen (där vi blivit avsläppta).

Gick in på en bazar där man kunde köpa allt möjligt krims-krams, kläder, mattor, smycken m.m. Tog kort inne på en av gatorna inne i bazaraen.

Resan hem till hotellet gick utan missöden, konstaterade dock att det är mycket små marginaler i trafiken här. Satte oss på restaurangens veranda och tittade på när folk spelade in på greenerna nedanför.

Då vi kom upp på rummet såg vi att det var en ny variant på ”handukshjärtat” idag (undrar hur länge det kommer att fortsätta). Bestämde oss för att utnyttja vår gratis 15 minuters ”body check”. Man kan väl kalla det för en ”light” massage som avslutades med att man ville boka in oss på flera massagetider.

Gick sen bort till poolen och plaskade runt lite, då man simmade utomhus ångade det en hel del från vattnet. Så alla var ”hela och rena” då vi gick till middagsbuffén. Efter maten satt vi på vårt rum och pratade ett tag.