Værløse till Sofiedals GK

2010-07-22

Vaknade tidigt idag och åt frukost inne i huset. Regnade ganska mycket då vi åt frukost. Eftersom det var vanlig arbetsdag för Eva och Dennis åkte vi vidare mot Sverige efter frukosten.

Tog ett kort till på familjen innan vi åkte. Gick snabbt att komma upp till Helsingør, inga bilköer att tala om.

Kom med färjan utan att behöva vänta. Tog ett kort på ett gråmulet Helsingør från färjan. När vi kom iland i Helsingborg kom vi på att vi ville prova att spela golf på nån bana med uppställningsplats. Valet föll på Sofiedals GK utanför Malmö. Det klarnade upp mer och mer ju närmare vi kom. Var till och med sol då vi kom fram. Bokade tid 14:25 så det var gott om tid för att göra sig i ordning. Kollade när restaurangen stängde och kom fram till att vi inte skulle bli klara i tid. Det var dock inga problem, man gjorde i ordning matlådor som vi kunde värma i husbilen efter rundan. Vi fick tyvärr gå själva, men banguiden var gratis och ganska detaljerad. Banan var inte speciellt kuperad och ganska lättspelad med skapligt snabba greener.

Einar verkade ha ställt in siktet på bunkerspel idag. Han hamnade i många bunkrar. Ovan ser man en av dem.

Banan var som sagt ganska platt. Utsikt från hål 7, ett par 4 på 352/308 meter. Det var onödigt långa transportsträckor mellan en del hål, så vi gick nog några kilometer extra.

På hål 11, ett par 4 på 359/302 meter, lyckades Bettan träffa kraftledningen. Det sjöng till rejält och bollen hittade vi aldrig.

På hål 15, ett par 4 på 362/293 meter, slog Einar ner bollen i ett vattenhinder. På bilden är han, tätt följd av några gäss, på väg för att kolla läget. Efter avslutad runda konstaterade vi att Einar hade gått på sitt handicap och Bettan inom buffertzonen. En ganska lätt bana med snabba greener. Banans längd från gul/röd var 5931/4975.

Vi var enda fordonet som skulle övernatta, så det var gott om plats (Lugnt och skönt, men inte så rolig uppställningsplats. Fast 60 SEK inklusive el-anslutning var ju helt OK.) Värmde maten och dukade inne i husbilen, eftersom det blivit lite svalt (23 grader). Det var rikliga portioner och smakade dessutom mycket bra, så vi var nöjda. Gick upp och duschade och sen tog vi det lugnt.

Dagens etapp var på 13 mil + 0,5 mil med färja.