Vassunda GK till Uppsala

2017-07-29

Tidig frukost idag.
Det var massor av folk på klubben då vi plockade fram golfgrejorna.
Vi skulle alla vara med i tävlingen Golfhäftet Trophy.

Vi bad en av våra husbilsgrannar ta ett kort på oss innan vi gick upp till klubbhuset.

Klockan 09:00 var det information om tävlingen. Spelformen var ”greensome” med ”kanonstart”. Efter informationen började alla gå mot det hål man skulle starta vid.

Vi skulle starta som boll nummer 2 på hål 9, tillsammans med Mika och Stefan. Vi passade på att prata semestrar med dem. De skulle bägge 2 åka till Kroatien nästa vecka tillsammans med sina respektive. Vi tittade på när 4-bollen före oss slog ut.
Ett av lagen hade riktig otur, eftersom bägge slog ”out” på utslaget.

Idag var det en sån dag när bollen inte ville gå vår väg. Bettan som haft så fina utslag på alla rundor hitills, behövde flera hål på sig innan utslagen funkade. Einar hade 4 chippar som rullade runt ”koppen” och sen stannade inom 30 centimeter från hålet. Dessutom lyckades vi med att slå bort flera bollar så att det blev pliktslag. Så när vi kom in efter 18 hål trodde vi att vi skulle bli sist av alla 67 lag som var med.

Mika och Stefan hade också lite motigt ibland, men lyckades ändå komma på en 5:e plats. (Så det var bara glada miner där.)

Nu kom vi inte sist, långt ifrån och Einar vann 1 paket golfbollar och en frukostcheck på utlottning (så vi var rätt nöjda ändå).

Åkte hem och körde golfkläderna på snabbtvätt medan vi åt en lite försenad lunch. Tog sen husbilen till Uppsala där vi stannade vid ställplatsen som ligger intill båtklubbens varv.

Tog cyklarna till restaurang Tzatziki, där vi skulle äta födelsedagsmiddag med Arne. Alla kunde inte komma, men vi som var där fick ett bra bord utomhus. Bra mat och trevligt sällskap gjorde att vi var riktigt nöjda då vi cyklade tillbaka till husbilen.

 

Dagens etapp var på drygt 2,5 mil.