Wörlitz till Teschow

2011-07-17

Tog det lugnt på morgonen och gick och duschade efter frukosten.

Många av husbilarna hann åka innan det var dags för oss att ge oss av. Kort på ställplatsen precis innan vi åkte. Åkte på Autobahn idag också. Blev tyvärr sittande drygt 30 minuter i kö strax efter Berlin (trafikolycka). Svängde av Autobahn och åkte till Golf & Wellneshotel Schloss Teschow. Banan beskrivs i golfhäftet som en 18-håls mästerskapsbana, så vi tyckte den verkade intressant.

De har i alla fall ett skapligt klubbhus, som i och för sig även är hotell. Betalade greenfee och gick bort till första tee för att börja dagens golfrunda.

Einar spanar ut från gul tee på hål 1, ett ganska svårt par 4 på 334/274 meter. Det var mulet och ganska bra golfväder, fast ändå ganska varmt.

Efter ett tag började det blåsa, det ser man på Bettans hår och flaggan.

När vi spelade på hål 9, ett par 4 på 347/281 meter, började åskan mullra i fjärran och himlen blev mörk. Det kom några regnstänk, så vi tog fram regnskydden till bagarna och regnjackorna. Vi såg att det var en kompakt vattenridå några kilometer bort, men det kom bara några få droppar på oss.

När vi kom till hål 15, ett par 3 på 156/125 meter, blåste det inte längre och inga regnstänk fanns i luften. (Hålet beskrivs som ”det vackraste golfhålet på banan”)

Då vi kom till hål 17 hade Einar 33 poäng och var ganska nöjd då han gick genom en liten dunge till hål 18.

Vid varje hål fanns en bra beskrivning över hålets layout, den för hål 18 på bilden. Hålade ut på hål 18 efter 2 timmar 45 minuter på en ganska öde bana. Vi såg totalt 5st andra golfspelare på hela rundan. Tycker att banan nog kanske inte höll mästerskapsklass vad gäller skicket, men vi hade en trevlig runda. Duschade och gjorde sen middag i husbilen. Vi hade fått OK att stå på gästparkeringen, så vi åkte inte vidare. Började regna ganska rejält då vi åt middag. Regnet fortsatte sen hela kvällen.

Dagens etapp var på 29 mil.