Wörtersee till Bled

2011-07-06

Tog det väldigt lugnt idag och åt frukost ute i den varma solen.

Gick upp till en av de övre terasserna på campingen och tog ett kort, sjön var lika turkos idag. Visade sig att vi tagit det lite för lugnt, då vi ville checka ut var receptionen stängd. Åkte upp till restaurangen, med husbilen, och fick höra att ”the boss” skulle vara tillbaka om 30 minuter.

Satte oss ner med varsin glass och väntade. Efter att vi checkat ut åkte vi till Kärntner Golf Club Dellach. Lyckades tråckla in husbilen på deras parkering och fick en golftid.

Tee 1 var precis bredvid klubbhuset, lite nervöst att slå ut då de på restaurangen kollade in utslaget. Vi fick som tur var skapliga utslag bägge 2.

En väldigt kuperad bana, i kombination med strålande sol, fick oss att dricka enorma mängder vatten. Syns på bilden att det både var mycket träd och kuperat (ingen enkel bana).

Man såg sjön från flera av hålen. Hål 13 ovan, Bettan har en blöt handduk på axeln för att svalka sig med. Efter rundan var det otroligt skönt att ställa sig i duschen. Åkte sen söderut mot Bled, i Slovenien. Tog den snabba vägen genom Karawanken tunneln. Sen blev vi lite lurade av kartprogrammet att ta riktigt små,  smala vägar genom byarna. Fick stanna och backa flera gånger för att släppa fram traktorer. Värsta gången fick vi backa, uppför, nästan 500 meter. Var till slut framme vid Kamp Bled.

Där väntade Ing-Britt & Mats och deras vänner Gertud & Ingemar. De var på hemväg från Kroatien och hade varit snälla och reserverat en plats åt oss. Vi satt och pratade om semester och allt möjligt annat och hade riktigt trevligt.

Gick sen bort till campingens restaurang och åt en god middag. Vi blev bjudna på, vad vi tror var, någon sorts körsbärslikör som avslutning på måltiden. Satt sen och pratade en stund till innan det var läggdags. Campingen kostade 24,75 euro / natt.

Dagens etapp var på 5,5 mil.