Bad Königshofen till Rasdorf

2013-08-06

Blå himmel och inga moln på himlen idag och klockan 10:00 var det 29 grader varmt.

Bild på uppställningsplatsen ovan, den är indelad i avdelningar med ett 20-tal platser i varje. Vi gick bort till FrankenTherme och köpte 2 timmars inträde till badanläggningen. Var skönt att ligga i skuggan och lite då och då blöta ner sig.

En av bassängerna var inte klorerad, utan vattnet var istället salthaltigt och såg grönaktigt ut.

Passade på att köpa en lätt lunch i restaurangen, smakade bra.

Badade lite till innan vi gick mot husbilen för att packa ihop och åka vidare.
Utanför anläggningen såg vi nåt som förmodligen hade med reningen av badvattnet att göra.

Åkte vidare på småvägar, i Kaltensundheim såg vi de här halmfigurerna.

Efter ett tag bar det av nerför på smala, slingriga vägar med bra lutning.

Mitt i en backe fick vi bromsa in ordentligt för en fårskock som skulle över vägen.

Passerade forna gränsen mellan Öst/Väst-tyskland.

När vi kom in i Geisa såg vi att folk stod och tittade uppåt mot den väg vi kommit på. Bromsade in och såg en helt skum himmel, konstigt blåsvart och på sina håll mörkt gråvit. Sen kom ovädret med enorma vindbyar. Vi såg löv, kvistar och 2-3 meter långa grenar som flög omkring i luften. Vi hade tagit ut färdväg mot en ställplats och körde på småvägar mot den.

Efter ett tag stannade vi utefter vägen, vid ett öppet fält, eftersom man faktiskt inte såg nånting framför sig. Kändes bättre att stå där det inte flög omkring stora trädgrenar i luften. Blåste och regnade så enormt att vi ett tag trodde husbilen skulle blåsa omkull. Det blixtrade i princip oavbrutet, men åsksmällarna hördes knappt i oväsendet från regnet och vinden. När vinden inte ruskade lika mycket i husbilen åkte vi vidare mot ställplatsen. Bettan fick hoppa ut ibland för att ta bort stora trädgrenar från vägen. Var lite otäckt då det blixtrade och smällde exakt samtidigt, när hon stod på vägen och röjde.

Stannade till i lä bakom ett hus i Wiesenfeld för att pusta ut lite. Såg några stackars getter som nog inte tyckte att det var så trevligt ute. Kom till slut fram till ställplatsen, i Rasdorf, som var helt öde. Då ovädret dragit vidare sken solen och fåglarna kvittrade som om ingenting hänt. Konstaterade att vi haft tur igen, det enda som blåst ner på husbilen var några kottar. Det var bara 18 grader varmt ute, för några timmar sedan hade vi 36 grader. Åt middag i husbilen och gick sen runt lite i byn och såg att frivilligbrandkåren jobbade med att röja upp på gatorna.

Dagens etapp var på 9 mil.