Bayreuth till Bad Königshofen

2013-08-05

Var lite segt idag, kanske berodde på att vi suttit mycket i bilen igår.
Bestämde oss för att skippa golfbanan i Bayreuth, hade ingen lust att åka husbil på cykelvägar. Skippade även besöket på SPA-anläggningen, som ingick i priset för uppställningen. Ställde in GPS’en på Golf-Club Coburg Schloss Tambach, som var med i golfhäftet. När vi hörde på radio att det skulle vara 32 grader på Mallorca och 34 här bestämde vi oss för att hyra golfbil.
Precis som alla andra golfklubbar vi besökt i Tyskland hade man ett fint klubbhus. Banan var väl inte den bästa vi spelat, men helt ok.
Turades om att gå och köra golfbil, så vi fick röra oss lite i alla fall.

Bettan slår ut på hål 6, ett långt par 4 på 392/350 meter.

Då vi närmade oss green såg vi att man vattnade från en traktor med en stor tank. Trodde i ett svagt ögonblick att det var så man vattnade banan. Tror att man vattnade för att kunna gräva fram bevattningslock som sjunkit och blivit övervuxna.

Bettan kör golfbil, på hål 8, och det är riktigt varmt ute.

Fanns krokodiler i vattenhindren 😉
Tog en kort fikapaus efter 9 hål och gick även upp till klubbhuset och blötte ner huvudet.

Det var otroligt varmt mot slutet av rundan och vi fick badda ansiktena med en blöt handduk. Einar parputtar på hål 15, ett ganska långt par 3 på 171/126 meter.

Då vi hålat ut på hål 18 riggade vi upp kameran på golfbilen för ett avslutningskort. Räknade ihop poängen och såg att vi fick 37 poäng båda två, trots värmen (en handikappsänkning). Var otroligt skönt med en dusch, gick inte åt så mycket varmvatten.

Kollade efter ställplats i närheten och hittade en vid en badanläggning i Bad Königshofen. Var en stor ställplats med 77 platser, så det var bara att välja och vraka. Då vi ställt upp husbilen gick vi bort till restaurangen för att få en bit mat. Bettan tog pizza och Einar testade ”räucherteller”, en tallrik med rökt forell, lax och vaktel med bröd och såser till. Maten var riktigt god och vi blev rejält mätta.

Gick och tittade lite på omgivningarna efter maten. Fanns en hel del fina rabatter vid en liten park i närheten. Var en otroligt varm kväll, 28,5 grader klockan 23:00. Så vi satt ute ganska länge.

Dagens etapp var på 14 mil.