Garmisch till Bayreuth

2013-08-04

Kändes verkligen att ovädret igår rensat luften, var riktigt skönt ute.

Man såg några av skidbackarna från ställplatsen.

Bad en av våra grannar ta ett kort på oss innan vi gav oss iväg.

Åkte in i Garmisch-Partenkirchen och promenerade runt. Såg ett fint hus med målade statyer på fasaden, motorcykeln är också lite unik.

Var många vackert målade hus i byn.

Satte oss ner vid en italiensk glassbar och tog en glass. Tankade bilen och började resan hemåt.

Efter någon mil stannade vi till i närheten av ett vattendrag. Såg några som skulle ta sig ner för det grunda vattendraget i extremt flatbottnade kanoter.

Passade på att blöta ner oss i det iskalla vattnet, det svalkade definitivt.

Åkte vidare och såg att vi skulle passera genom Österrike. Bestämde oss för att vända, hade inte hört något positivt om hur de hanterar turister på genomfart. Bägge gränsskyltarna fick vara med i samma kort (kortet taget i ingenmansland). Efter några mil kom vi in i ett riktigt oväder, med kraftiga vindar.

Då vi passerat ovädret var vi helt enkelt tvugna att stanna för att ta kort på ett extremt grönt vattendrag. På parkeringen stod 2 långtradare som tänt en grill mellan ekipagen (undrar hur bra det blev då ovädret kom dit).

Efter ytterligare några mil var det först massor av löv på/utefter vägen.
Då vi närmade oss Itzing var det stora grenar och sen hela träd som låg utefter vägen. Efter ett tag var det tvärstopp, så vi svängde in på en liten väg, för att åka runt. Alla fält vi passerade hade drabbats av ovädret, majsen och säden låg ner överallt och ännu mer kullvälta träd. Stannade på den smala vägen och tog ett kort. Efter ett tag kom vi in i en ny liten by där träd hade ramlat över vägar och staket. (Konstaterade att om vi inte åkt fel hade vi nog hamnat mitt i ovädret.)

Vi bestämde oss för att åka till Golf-Club Bayreuth, eftersom de skulle ha uppställningsplats och var med i golfhäftet. Blev riktigt rörigt mot slutet då GPS’en ville ha in oss på cykelvägar för att komma till golfklubben. Till slut hittade vi skyltning mot golfklubben och kunde konstatera att cykelvägarna var bredare än vägen till klubben.
Då vi kom fram frågade vi en kille med en sportbil i miljoklassen om det var ok att stå där. (Fanns inga märken på bilen utom Jaguar-reklam på dörrarna.)
Han sa att det fanns en fin ställplats bara några km därifrån och erbjöd sig att visa oss dit. Då vi frågade om det var smala vägar dit sa han ”no, no problems”. Åkte tillbaka på samma smala vägar (upplevs nog inte som smala och trånga i en låg sportbil). Hittade ställplatsen, som var full eftersom det stod husvagnar där som tog en massa plats.

Ställde oss i alla fall på parkeringen vid sidan om och njöt av varsin räkmacka. Satt sen ute och funderade på vart, och hur långt, vi skulle åka nästa dag.

Dagens etapp var på 40 mil.