Skinnarebo G & CC till Varberg

2016-07-23

Efter frukost gick vi bort till tee 1 för att spela en runda. Blev otrolig väl mottagna av 2 banvärdar som småpratade lite med oss medan vi väntade på vår tur.

Snart vår tur att slå ut.

Från gul tee på hål 2 kan man skymta ställplatsen mellan träden till vänster. Banan var inte speciellt kuperad, men ändå lite omväxlande.

Då vi spelat klart var det riktigt varmt ute, så vi var glada över att vi haft en ganska tidig starttid.

Plockade in golfgrejorna i husbilen, och tog sen en välbehövlig dusch innan vi åkte mot Varberg.

Gjorde ett kort stopp vid radiostationen i Grimeton, som finns med på Unescos lista över världsarv. (Vi har 15st världsarv i Sverige.)
Den byggdes på 1920-talet och använde den modernaste tekniken som fanns tillgänglig då. Radiostationen möjliggjorde de första trådlösa telegrafiska kontakterna med Amerika.

Bakom Bettan syns några av de 127 meter höga tornen som bär upp långvågsantennen.

På väggen inne i cafeterian finns en bild på vägen, som visar hur radionätet såg ut, med moderstationen i New York i mitten.

Fanns en liten fontän utanför maskinhallen, som hade till uppgift att kyla ner kylvattnet som kom från sändarutrustningen.
(Faktiskt är det så att anläggnigen fortfarande används för sjöfartskommunikation.)

Bestämde oss för att åka vidare till Varberg, fast det fanns en gratis ställplats vid Grimeton. Stannade för natten på ställplatsen vid Varbergs flygklubb.

Dagens etapp var på ca. 17 mil